Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Trend

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Trend

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

WIE: Bianca Groeneveld uit Ouddorp

FOODTRUCK SINDS: Zomer 2023.


WAAROM: „In de coronaperiode deden we voor het eerst ervaring op met een gehuurde foodtruck waarin we koffie serveerden. Maar het huren van een foodtruck is best duur. Daarom besloten we er zelf een te kopen.

Onze oudste dochter Madeleine-Moos, zoals we haar noemen-vond onze huidige foodtruck op Marktplaats. Ze zag hem staan voor een prikkie. Er moest veel aan gebeuren, maar de basis was goed. In een paar weken tijd hebben onze jongens het karretje omgetoverd tot wat het nu is. Ze deden er een aanrechtje in, plankjes, een kraan en een afvoer. Ze maakten een stevige bodemplaat, waarop je lekker kunt schrobben.

Onze foodtruck stalden we in de loods van een vrouw uit onze kerk. „maar”, zei die,„je mag hier niet klussen.” moos en haar broertje zijn op een avond toch het dak gaan voorzien van een extra likje pikzwarte verf. Ze hadden uit voorzorg allemaal kleden meegenomen, om te voorkomendat er verf in de loodsterechtzou komen. toen ze bezig waren, hoorden ze ineens de vrouw aankomen. mijn zoon schrok zodat hijde emmer met zwarte verf omkieperde. madeleinekreeg het natuurlijk spaansbenauwd. Gelukkig liep de verf op de kleden.”


EERSTE EVENEMENT: „Wij waren laaiend enthousiast toen we zagen hoe mooi onze kinderen het karretje opgeknapt hadden. De eerste aanvraag voor onze foodtruck hebben we meteen geaccepteerd. De jongens waarschuwden ons dat de verlichting van het karretje het nog niet deed. Maar we hoefden alleen overdag te rijden, dachten we. Totdat bleek dat we ook voor de avond ingehuurd waren. Onze bus had natuurlijk wel verlichting. maar het karretje dat erachter hing dus niet. En we hadden toen ook nog geen speciaal rijbewijs. We hebben hem op de terugweg anderhalf uur lang geknepen als een oude dief. Gelukkig is er niets gebeurd, maar zoiets vergeet je nooit meer.”


TEGENSLAG: „We zijn erachter gekomen dat poffertjes soms lastig te verkopen zijn. Zo warenwe eens op een grote zendingsmarkt in Middelburg. Er liepen duizenden mensen. De visboer had tegen een leuke prijs kibbeling, er was friet voor een euro vijftig en een hamburger voor weinig. Dan gaat de voorkeur uit naar een snack en komen de poffertjes in het geding.”


DROOM: Lachend: „We zeggen weleens voor de grap tegen elkaar: zullen we allemaal een eigen foodtruck beginnen? Dan rijden we in colonne achter elkaar aan naar een evenement. Wie weet komt het daar nog eens van. Maar nu nog niet. Mijn man werkt voor het zalencentrum van de Eben Haëzerkerk hier en is daar druk genoeg mee. Wij helpen hem daarbij, dus we hoeven ons nog niet te vervelen.”


MOOISTE EVENEMENT: „We staan vooral op fairs, maar worden ook veel gevraagd bij bruiloften. Stiekem vinden we die het leukst om te doen. Stellen trouwen steeds vaker op een eigen locatie, bijvoorbeeld in een tuin, om de kosten te drukken. Dan is een foodtruck een leuke toevoeging.

Een fair die we heel leuk vonden was bijvoorbeeld die van Woord en Daad in Noordeloos, bij bed and breakfast By Ann. Dit najaar zijn we uitgenodigd voor een fair in Hardenberg. Die wordt georganiseerd door meiden uit de achterban. Daar hebben we ook veel zin in.

Daarnaast zetten we ons als gezin in voor Ruth’S Shelter, een stichting die samenwerkt met een school in Kenia. Door sponsors in Nederland kunnen er nu meer dan 430 kinderen naar school. In het vooren najaar organiseren we bingo’s en high tea’s, waarbij we de foodtruck betrekken. De opbrengst gaat naar de stichting.”

SERVEERT: „We hebben onze koffiemachine van Hartje Holland in de foodtruck gezet, en zo serveren we nog steeds ons oude, vertrouwde bakje koffie. We maken al het gebak zelf: appel- en aardbeienrondjes bijvoorbeeld, of monchoutaartjes. Daar is vaak zo veel vraag naar datwe er vrijwel altijd tekort hebben.

Heel ons gezin helpt mee met de foodtruck. Ieder heeft zijn eigen specialiteit. De een bakt poffertjes, de ander vindt het leuk om broodjes hamburger te maken. We kijken voor welke producten we ingehuurd worden en kiezen dan wie er mee gaat. Een vriendin vroeg hoe ik dat voor elkaar kreeg, dat ook de kinderen het leuk vinden om mee te helpen. Maar dat lijkt wel vanzelf te gaan. Iedereen is enthousiast over de foodtruck, ook onze schoonzoons. Het probleem is meer dat we maar met hooguit twee personen in de foodtruck passen. Groter is het binnen niet.”

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 september 2024

Terdege | 112 Pagina's

Trend

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 september 2024

Terdege | 112 Pagina's