"CU had SGP niet mogen loslaten"
DEN HAAG - Simone Kennedy-Doornbos, lid van de vrouwenwerkgroep Inclusief van de ChristenUnie en raadslid in Amersfoort, neemt het haar partij kwalijk dat ze in Europa voor de Britse Conservatieven koos en tegen de SGP.
"Dat de ChristenUnie zo gemakkelijk is meegegaan in het denken van de Britse conservatieven, neem ik haar wel kwalijk", zo schrijft Kennedy op Opunie, een digitaal opinie- en discussieplatform van de ChristenUnie.
Volgens het raadslid zijn er op zich voldoende redenen voor de ChristenUnie om los van de SGP te opereren. Het vrouwenstandpunt, het negatieve imago bij kiezers, de onverdraagzaamheid en de rechtse uitstraling vormen volgens Kennedy argumenten om niet samen te werken.
Toch verheugt ze zich niet over de breuk. Zelf heeft ze heel goed samengewerkt met de SGP in haar woonplaats. De staatkundig gereformeerden hebben volgens haar vaak een goede inbreng en laten zich minder snel meeslepen met de waan van de dag.
Wat het Amersfoortse raadslid dwarszit, is de onverdraagzaamheid van de Britse Conservatieven: "Zij maken zich schuldig aan dezelfde vorm van intolerantie die ze de SGP verwijten."
De ChristenUnie had in dat denken niet moeten meegaan: "We hadden meer moeite kunnen doen om hen (de Britse conservatieven, red.) verdraagzaamheid te leren. Want SGP'ers hebben ook recht gehoord te worden. En het buitensluiten van andersdenkenden zal de kwaliteit van de besluitvorming uiteindelijk geen goed doen."
Zie ook pag. 11: "ChristenUnie te snel mee met Britse Conservatieven".
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juli 2009
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juli 2009
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's