Tips voor het bereiden van lever
Lever mag nooit direct worden gezouten; eerst bakken en pas op het emd zouten, anders wordt de lever hard. Indien uw slager vel om de lever heeft gelaten en u dit voor het bakken wilt verwijderen, dan gaat dit gemakkelijk door de lever een minuut in zeer lieet water te leggen.
Lever is snel aan bederf onderhevig en dient dus zo spoedig mogelijk bereid te worden. Moet u de lever een halve dag laten staan en heeft u geen koelkast, zet de lever dan weg in zeer koud water. Vóór het bakken de lever goed afdrogen.
Kalfs- en varkenslever zijn lichter van kleur dan runderlever. — (DIA)
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 14 mei 1963
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
