Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

130 resultaten
Filteren
van 13
2003-12-03
Reformatorisch Dagblad
Lekker vegetarisch, maar wat is kombu?

Lekker vegetarisch, maar wat is kombu?

Peter Berley kookt met passie de vegetarische producten van het seizoen. Hij legt kooktechnieken en kookprincipes op een duidelijke manier uit, soms gebruikmakend van de sobere maar voortreffelijke illustraties van Laura Hartman Maestro. Veel aandacht besteedt hij aan het bakken van vooral zuurd ...

Reformatorisch Dagblad
Jacques Baas
245 woorden
Vijftig keer Hollandse nieuwe

Vijftig keer Hollandse nieuwe

De geschiedenis van de haring als consumptieartikel voert zes eeuwen terug. Haring was in Holland niet alleen dagelijks voedsel, maar legde ook de basis voor een lucratieve handel. De Gouden Eeuw zou er volgens de samenstellers van "Hollandse nieuwe" zonder haring niet zijn geweest. Voor ...

Reformatorisch Dagblad
Marianne Witvliet
108 woorden
Afgekeurd voor alle diensten

Afgekeurd voor alle diensten

Terugblikkend op dit decennium schreef hij hoe de Heere hem met alles aan de grond had gehouden. "Mijn ellendige, hoogmoedige hart heeft mij tien jaar lang verleid om dominee te willen worden, doch dankzij 's Heeren wijsheid heb ik het na deze tien jaren nog niet verder kunnen brengen dan een 's ...

Reformatorisch Dagblad
J. Mastenbroek
649 woorden
Klassieke keuken in een nieuwe jas

Klassieke keuken in een nieuwe jas

Donna Hay is een van de grote namen in de culinaire wereld. De Australische voedselstiliste en culinair auteur brak met haar boek "De last minute keuken" wereldwijd door en lanceerde in 2001 haar eigen tijdschrift, "Donna Hay". Ze won verschillende prestigieuze prijzen voor haar kookboeken "De s ...

Reformatorisch Dagblad
Marianne Witvliet
202 woorden
Basiskookboeken op tafel

Basiskookboeken op tafel

Een uitstekend, mooi uitgevoerd boek voor mensen die willen kennismaken met de Japanse sushi is het boek met de gelijknamige titel van de auteurs Kimiko Barber en Hiroki Takemura. Overigens is het ook uitermate geschikt voor de échte liefhebber die zijn sushikennis wil uitbreiden. Het gaat in op ...

Reformatorisch Dagblad
Door Sonja van de Rhoer
932 woorden
Islam als uitdaging voor christenen

Islam als uitdaging voor christenen

Ik meen dat er ook onder ons een zekere ambivalente houding te bemerken is ten opzichte van moslims. Enerzijds worden we geroepen hun als onze naaste Gods Woord door te geven. Anderzijds is er de bedreiging van de oprukkende islam. David Pawson is voorganger met een reizende bediening on ...

Reformatorisch Dagblad
G. Baan
663 woorden
Protestanten   hebben zo hun   eigen beelden

Protestanten hebben zo hun eigen beelden

Zo wil het de populaire voorstelling. Maar was dat wel zo? Luther en Calvijn schaften de heiligenverering niet geheel af; zij keerden zich slechts tegen hun bemiddeling tussen hemel en aarde. In Genève gingen de beelden en de afbeeldingen de kerk uit; die behoorden niet aanbeden te worden. Maar ...

Reformatorisch Dagblad
John Exalto
628 woorden
Barth in rapport met de 21e eeuw

Barth in rapport met de 21e eeuw

Deze studies heeft hij herschreven en uitgebreid tot het boek "Barth lezen". Jammer dat de oorspronkelijke vindplaats niet wordt vermeld. Dat zou het onderzoek naar de wording van dit boek vergemakkelijkt hebben. Het boek mag er zijn. Het is een voorbeeld van het thema in de ondertitel: ...

Reformatorisch Dagblad
Dr. W. H. Velema
841 woorden
Kookkunst voor   gevorderden

Kookkunst voor gevorderden

"De uiteindelijke invulling is aan de lezer", vervolgt Arnold Hanbuckers in zijn inleiding. En inderdaad, wie uit "Auberge Herborist" het taartje van wilde garnaal wil maken, moet genoegen nemen met de foto en de omschrijving: "met mousse van bladpeterselie en gedroogde en gebakken schorseneren, ...

Reformatorisch Dagblad
Marianne Witvliet Jacques Baas
478 woorden
Franciscus, pelgrim met oog voor de wereld

Franciscus, pelgrim met oog voor de wereld

Vanaf de dertiende eeuw na Christus was Franciscus van Assisi een voorbeeld voor alle gelovigen die afzagen van alle pracht en praal die de kerk van Rome eigen was en die zochten naar de waarachtige navolging van hun Heiland. Deze navolgers organiseerden zich in de orde van de minorieten, ook wel ...

Reformatorisch Dagblad
Dr. Hans Ester
460 woorden
van 13