
Lente in huis met bloeiende bloemen
We komen nogmaals terug op het in hula in bloei trekken van verschillende bolgewassen midden in de winter. Het is altijd Scüla's op watercultuur. weer een fascinerende bezigheid om in het harlje van de winter reeds de lente in huis te halen, zonder dat het veel moeite behoeft te kosten.De ...

Namen noemen
Het is ruim honderd Jaar geleden dat hij in zijn huis aan de Korte Vijverberg in Den Haag overleed. Men heeft op zijn honderdste sterfdag een herdenking georganiseerd, waarbij vooral mensen uit AR- en CHU-kringen aanwezig waren. Het is duidelijk dat deze man in de vorige eeuw een belangrijk man m ...

Scilla's
Ook'de Scilla's komen in aanmerking voor potcultuur, vooral de Scilla sibirica „Spring Beauty" en de Scilla tubergeniana (de eerste donker- en de ander lichtblauw). Met deze bolgewasjes is het heel goed mogelijk om ze op water te zetten als men er een speciaal potje voor aanschaft met een houder ...

Natuurazyn terug^ van weg^g^eweest
Nostalgische artikelen z^n In biU Jong en oud. Artikelen uit grootmoeders ti^d zijn zeer gewild. Een andere trend die duldel^k waarneembaar Is, Is die naar zuivere, natuurl^ke voedingsmiddelen, zoals brood van de warme bakker en verse groente. Artikelen die belde trends In zich verenigen, kunne ...

Mosterd' en azijnfahriek nog steeds in vol bedrijf
ft
„Doesburg*, handel in mosterd, run en klompen'*. Ouderen kunnen zich misschien nog herinneren dat ze dit tijdens de aardriUkskundeles te horen kregen. Er Is weinig- overgebleven van al deze handel. Maar het piepkleine fabrlelije, waar volgens eeuwenoud r ...

I Mosterdsaus |
Vi liter bouiiron (vlees- of visnet of blokjes), 35 gr. bloem, 40 gram boter, 1 i 1 eetlepel Ooesburgsche mosterd. Verwarm op een klein vuur de boter met de bloem tot een gladde massa, Voeg hierbij onder goed roeren en met scheutjes de bouillon bij en laat 1 1 alles even doorkoken. Voeg van het ...

I Eieren met witlof en ham |
Kook 1 kg lof op de gewone wijze gaar en laat ze goed uitlekken. Rol elk lofstronkje in een plak ham en leg deze naast elkaar op een verwarmde 1 schotel. Giet de mosterdsaus er overheen en bestrooi het geheel met 2 eetlepels geraspte kaas. Garneer nu de schotel verder met 4 in plakjes 1 gesneden ...

I Kampersteur |
i 6 hardgekookte eieren, Vi liter mosterdsaus, enige driehoekjes gebaki ken brood. = Kook de eieren 6 è 7 minuten, zodat het binnenste nog iets vochtig is. = Dompel ze daarna direkt in koud water, pel ze en snijd ze in de lengte 1 § doormidden. Leg ze op een schotel met de bolle kant naar bove ...

I Stamppot van stokvis |
V2 kg uien, IV2 kg aardappelen, ISO gram rijst, 1 geweekte stokvis, 2 dl i i melk, zout, 80 gram vet of boter, 1 eetlepel Ooesburgsche mosterd. Stokvis wassen, vel en graten uitnemen en vlees in stukken snijden. Met = Vi liter water aan de kook brengen en op een laag pitje 1 Yz uur laten door ...

I Capucijners, spek en mosterd |
500 gram capucijners, 200 gram dobbeltteentjes spek, 35 gram bloem, 1 i 2 eetlepels of meer Ooesburgsche mosterd, zout, 2 bouillonbiokjes, Vt liter i i kooknat van capucijners. 5 Capucijners gaar koken in ong. IVi uur. Oobbelsteentjes spek licht bak- = 1 ken en daarna bloem toevoegen tot het ve ...