Werkelijk Duurzaam
Duurzaamheid: een woord dat tegenwoordig vaak gebruikt wordt. De praktijk van duurzaamheid heeft veel invalshoeken. Het kan variëren van groot tot klein. Een groot voorbeeld is een windmolenpark op een eiland voor de Noordzeekust. Een klein voorbeeld is een elektrische of hybride auto.
Het eerstgenoemde grote voorbeeld valt buiten onze cirkel van invloed. We kunnen er wel betrokken bij zijn, en als het goed is zijn we dat ook. Maar echte invloed hebben we niet op de realisatie van windmolenpark. Dat ligt anders bij de aanschaf van een auto: we kunnen dan zelf kiezen voor een duurzame variant, of toch weer een auto met dieselmotor.
Deze voorbeelden laten zien dat duurzaamheid een gespreksonderwerp op diverse niveaus is: van thuis aan de keukentafel tot aan de plannen van Eurocommissaris Timmermans in Brussel. In ieder geval is het thema actueel.
Daarom hebben we tijdens onze laatste najaarsbijeenkomsten aandacht besteed aan duurzaamheid en onze rentmeesterschap. De bijdrages van ds. J. Belder en ir. Van Maldegem zijn erg gewaardeerd, bleek uit de evaluatie. Ook in dit magazine staat het thema duurzaamheid en onze rentmeesterschap centraal.
Laten we echter ook oog hebben voor datgene wat wérkelijk duurzaam is. We zingen regelmatig van het “goed dat nimmermeer vergaat”. Dat goed, dat heil is verdiend door Jezus Christus, Gods Zoon. Zijn offer bracht en brengt dat duurzame heil voor vergankelijke mensen.
Beste lezers, namens de redactie bied ik u graag dit nummer van ons magazine aan.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 januari 2020
RMU 55+ | 12 Pagina's
