Net als een adreswijziging
Allereerst wil ik namens het hoofdbestuur de vele partijleden en andere SGP-sympathisanten van harte bedanken voor hun grote inzet en creativiteit en sterkte wensen bij de resterende tijd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is hartverwarmend om te zien wat er allemaal gedaan wordt. We hopen en bidden dat de Heere die inspanningen wil zegenen voor een goede uitslag.
Er waait een gure secularisatiewind door ons land! In de afgelopen weken zijn ingrijpende besluiten genomen waar christenen verdrietig van worden. Denk aan de wetgeving rond abortus. Maar deze ‘storm’ gaat door!
Geslachtswijziging
In de komende tijd staat er opnieuw een zeer aangelegen punt op de Kameragenda: de geslachtswijziging. Het is opmerkelijk dat niet alleen christenen hier ronduit verbijsterd over zijn. Ook politiek commentator Martin Sommer uit de Volkskrant heeft er veel moeite mee. Onder de titel “Geslachtswijziging bij wijze van adreswijziging” schreef hij hierover op 5 februari. Hij was erachter gekomen dat het onderwerp in de Kamerbehandeling aangekondigd werd als ‘wijziging van geslacht in de geboorte- akte’. Dat is volgens hem stadhuistaal voor de nieuwe Transgenderwet. Straks kun je op zestienjarige leeftijd je melden aan de gemeentebalie voor een geslachtswijziging. De gemeente hoeft niet langer een deskundig advies te eisen, dat mág ze zelfs niet meer. Zo’n ingrijpend besluit voor jezelf en je omgeving wordt een soort adreswijziging!
Verlegenheid
Sommer stelt dat men kopschuw lijkt te zijn om hier in het openbaar over te spreken. Er is veel verlegenheid bij de politieke partijen. Niet bij links, maar wel bij veel andere partijen. Er staat ook niets in het regeerakkoord, dus het lijkt weer een vrije kwestie te worden. Sommer heeft overigens met waardering kennisgenomen van een ‘helder denkstuk van de SGP tegen de Transgenderwet’.
Artsen waarschuwen wel degelijk. 16-jarige kinderen zijn vaak onzeker over hun seksualiteit. Onder invloed van sociale media kunnen vooral meisjes het idee krijgen dat ze in een verkeerd lichaam zouden zitten. En zou dat gevoel dan de reden moeten zijn om naar het gemeentehuis te gaan? Jan Kuitenbrouwer noemt dit het ‘allerindividueelste gevoel als basis voor wetgeving, postmoderner kan het niet’. De gevolgen zijn onoverzienbaar. Zodra iemand zich kritisch uitlaat over deze ontwikkeling krijg je met het verwijt van ‘transfobie’ te maken. In Engeland gaat het nog harder. Een parlementslid dat waagde te twitteren dat ‘alleen vrouwen baarmoeders hebben’ werd teruggefloten door de partijleider! Zelfs het woord ‘vrouwen’ is al verkeerd.
Wie denkt hier niet aan psalm 73: “Wie God verlaat, heeft smart op smart te vrezen.” Dat geldt voor een volk, een regering maar ook voor ons persoonlijk. Voelen wij zelf ook de schuld bij al deze ontwikkelingen? Daar begint het toch. In de binnenkamer?
Van leeuwen
Via deze rubriek willen we de familie Van Leeuwen condoleren met het plotselinge overlijden van hun oudste zoon Barend op 48-jarige leeftijd. Wat een slag! We willen Maarten en zijn gezin van harte Gods ondersteuning toewensen. Tijdens de rouwdienst wees ds. H. van der Heiden op Psalm 10:14 “Gij ziet het immers, want Gij aanschouwt de moeite en het verdriet, opdat men het in Uw Hand geve.”
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 maart 2022
De Banier | 32 Pagina's
