God in de Kamer
Het was een hoogtepuntje (of, zo u wilt: dieptepuntje) in het debat over de Transgenderwet: de clash tussen Sylvana Simons en Roelof Bisschop. Het laatstgenoemde lid van de Tweede Kamer had gerefereerd naar de schepping van man en vrouw als uitgangspunt voor de SGP-visie op gender. Dat lijkt mij een zinvolle en gepaste manier om de Schrift ter sprake te brengen in een publiek debat, omdat zoals Bisschop aangaf, de wereld nu eenmaal steunt op het gegeven dat er mannen en vrouwen zijn. Omdat de mens (m/v) beeld van God is, is transitie misplaatst.
Maar Simons stoorde zich aan de ‘preek’ van Bisschop. Ze ging vol op het orgel met een overigens totaal misplaatst beroep op de scheiding van kerk en staat – alsof dit betekent dat je niet je religieuze overtuiging mee mag laten spreken in je stellingname. Maar volgens Simons neemt God ‘geen deel aan dit debat’.
Tja, wat zeg je dan terug? Bisschop pareerde heel handig dat zijn inbreng het bewijs van het tegendeel was. Hij had het ook om kunnen draaien. ‘Beste mevrouw Simons, alleen al het feit dat u dit zegt, is al voldoende bewijs dat God erbij is’. De Nederlands- Amerikaanse apologeet Cornelius Van Til zei eens dat je zelfs voor de uitspraak dat God niet bestaat, God nog nodig hebt. In Hem leven wij, bewegen en zijn we immers (Hand. 17: 28) – ook Sylvana Simons. Zelfs de adem om te zeggen dat Hij geen deel neemt aan dit debat, krijg je nog van Hem.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 december 2022
Zicht | 104 Pagina's
