Struisvogelpolitiek
Hoe hard bestuurders, directeuren en andere betrokkenen ook roepen dat alles onder controle is bij SRGO, dat is het natuurlijk niet. Het is er al jarenlang onrustig, met de brief van de personeelsleden die verbonden waren aan de Ondernemingsraad als nieuw dieptepunt.
In de brief wordt gesproken over grensoverschrijdend gedrag en (financiële) malversaties. Dat zijn serieuze aangelegenheden voor het bestuur en de directie om op te pakken. Maar wat schetst de verbazing: de zwaarder wegende reden voor bestuur en directie om haar taken terug te geven aan de gemeente is het feit dat men niet weet waar het precies heen moet met SRGO. Hoe belangrijk ook, het is ronduit schrijnend te moeten constateren dat een of andere visie op de toekomst (die over een maand weer heel anders kan zijn), zwaarder weegt dan het feit dat een deel van het SRGO-personeel al jarenlang gebukt gaat onder leidinggevenden en collega's die blijkbaar hun positie misbruiken om zaken te verdoezelen of anderen het zwijgen op te leggen, of te kleineren door ze regelmatig stijf te vloeken.
Maar de visie weegt blijkbaar zwaarder, zodat de bestuurders veilig in hun 'bubbel' kunnen blijven zitten. En de slachtoffers? Die blijven op deze manier slachtoffer. Het enige gevolg is dat ze hun mond nu helemaal niet meer open doen. Want voor hen is het wel duidelijk: 'Mijn situatie is niet belangrijk, ik tel niet mee als werknemer.' En juist de mensen die er iets aan zouden moeten doen, de mensen die daarvoor zijn aangesteld, juist die mensen laten het afweten. Ze laten hun medemens keihard vallen. De mededeling 'dat er geen meldingen bekend zijn' strooit nog wat extra zout in de wonden van de slachtoffers en duidt op de onwil om hen serieus te nemen. De pijnlijke conclusie is dat de bestuurders van SRGO en gemeente blijkbaar geen idee hebben wat er speelt op in ieder geval een deel van de werkvloer. Of dat ze struisvogelpolitiek bedrijven. Gezien de inhoud van de brief en alle andere zaken die speelden of nog altijd actueel zijn, is dat laatste de meest waarschijnlijke optie.
Het is maar de vraag hoe lang de gemeente nog doorgaat met SRGO. Het gebrek aan visie op de toekomst van het beheer van de binnensportaccommodaties, waar men binnen SRGO zo zwaar aan tilt, is natuurlijk wel een probleem. Niet zozeer omdat de SRGO-mensen niet weten waar ze op afgerekend kunnen worden, maar vooral omdat er ondanks alles nog altijd meer dan 35 mensen met een vast contract bij de organisatie werken. Het is de hoogste tijd dat de betrokken bestuurders deze mensen ook belangrijk gaan vinden. Dus hup, de kop uit het zand, schoon schip maken en eerlijk worden over de toekomst van SRGO.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 december 2023
Eilanden-Nieuws | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 december 2023
Eilanden-Nieuws | 24 Pagina's