Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Risotto met paddenstoelen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Risotto met paddenstoelen

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Risotto is zo’n gerecht dat gewoon altijd lekker is, of het nu zomer is of winter, warm of koud. En je kunt er heerlijk mee variëren. Deze variatie met paddenstoelen is in ons gezin favoriet. Tegenwoordig zijn allerlei soorten paddenstoelen steeds algemener verkrijgbaar.

Ingrediënten

* 350 gr risottorijst (voor 4 personen)
* olijfolie
* 500 gr paddenstoelen (diverse soorten)

* ½ prei
* ½ courgette
* 1 puntpaprika 1 liter groentebouillon (van een blokje of vers)
* 4 teentjes knoflook 150 gram Parmezaanse kaas
* geraspt

* ½ el Italiaanse kruiden (versgemalen) peper

Bereiding

* Bak de rijst in een scheutje olijfolie op matig vuur even aan totdat de korrels mooi glimmen. Doe de bouillon er scheut voor scheut bij. Laat alles zachtjes pruttelen, totdat de bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt circa 25 minuten.

* Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes, reepjes of stukjes. Snijd de prei in halve ringetjes, de courgette en de paprika in kleine blokjes. Bak de paddenstoelen in een scheutje olijfolie aan. Knijp daarboven de teentjes knoflook uit en voeg de prei, de courgette en de Italiaanse kruiden toe. Voeg als alles gaar is als laatste de paprika toe en bak die nog een minuutje mee. Bestrooi royaal met peper uit de molen.

* Roer het paddenstoelenmengsel door de risottorijst. Schep er als laatste de Parmezaanse kaas door.


Niets exotisch

TEUNIE LUIJK

Ik weet nog goed dat mijn moeder vroeger (ik praat dan over veertig jaar geleden) champignons bakte voor bij de zondagse biefstuk. Dat was toen tamelijk exotisch. Lange tijd kon je maar één soort champignons kopen. Later kwamen er andere soorten op de markt: kastanjechampignons en grotchampignons. Tegenwoordig is er werkelijk van alles verkrijgbaar: shiitakes, oesterzwammen, beukenzwammen, bundelzwammen en nog veel meer. Er liggen ook mengsels van verschillende soorten in het schap van de supermarkt, zelfs in een dorp als het onze. Niets exotisch meer aan, dus. Voor dit gerecht gebruikte ik een bakje paddenstoelen in pastamelange en vulde dat met gewone, witte champignons aan tot 500 gram. Een heerlijk gerecht dat je in een halfuur op tafel hebt staan!

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 april 2020

Terdege | 114 Pagina's

Risotto met paddenstoelen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 april 2020

Terdege | 114 Pagina's