Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Klassieker uit eigen oven

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Klassieker uit eigen oven

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Krokant randje, zachte binnenkant en gesmolten chocolade. Chocolate chip cookies zijn niet te versmaden.

Ingrediënten

* 150 g gesmolten roomboter * 225g bloem * 180 g lichtbruine basterdsuiker *50 g suiker * 1 ei * 1 eigeel * 1 tl zout * 1 tl baksoda * 1 tl vanille-extract * 200 g chocolade (druppels of in stukken gehakte reep, mix vanmelk en puur)

Bereiding

* mix de boter en suiker kort met elkaar.

* Voeg het ei, eigeel en vanille-extract toe en mix door de boter en suiker.

* Voeg het zout, bloem en baksoda toe en meng door het beslag.

* Voeg de chocolade toe en mix kort, tot de chocolade goed is verdeeld.

* Gebruik nu een ijsschep of 2 eetlepels. Schep deegballen van ongeveer 1 eetlepel grootte en leg ze op een bakplaat.

* Laat ze het liefst een nacht in de koelkast.

* bak de gekoelde deegballen op 180 graden 10 tot 12 minuten, of tot de randen van de koekjes bruin beginnen te worden.

* Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Overgevlogen

Wie kent ze niet, chocolate chip cookies? Overgevlogen uit Amerika in verschillende variaties te krijgen. Dit is het klassieke recept en ze zijn heerlijk! Als ze uit de oven komen, laat ik ze vaak tien minuten afkoelen. Daarna wordt de eerste koek al opgegeten. Krokant randje, zachte binnenkant en gesmolten chocolade.

De pure chocola en de melkchocolade kun je ook vervangen door witte chocolade. Voeg daar dan wat macadamia noten aan toe. Walnoten ofpecannoten zijn ook erg lekker. Wat fijn is aan dit deeg, is dat je bolletjes deeg in de vriezer kunt bewaren en kunt afbakken wanneer het uitkomt.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 september 2024

Terdege | 112 Pagina's

Klassieker uit eigen oven

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 10 september 2024

Terdege | 112 Pagina's