Gezond Eten
We kennen ‘m allemaal wel: de schijf van vijf. De schijf doet denken aan het Rad van Fortuin en andere spelshows van weleer, waarbij heel hard aan een rad gedraaid werd en de spanning vervolgens steeg: op welk vakje zou de wijzer blijven hangen? De schijf van vijf doet eraan denken, maar is lang niet zo leuk. Zo kun je er bijvoorbeeld niet aan draaien, in de hoop dat de wijzer dan drie keer op rij het rode vakje (lekker stukje vlees) of twee keer het bruine vak (pasta!) aantikt. Nee, bij de schijf van vijf moet je elke dag weer uit elk vakje iets eten. En daarmee is het hele verrassingseffect en alle spanning in één klap weg. Het moge duidelijk zijn: ik ben niet zo’n fan van de schijf van vijf. Veel te confronterend. Twee ons groenten en twee stuks fruit: dat lukt nog wel. Net als de hoofdstukjes ‘vet en olie’ - ik zweer bij olijfolie - en drinken. Maar vleesvervangers, volkorenbrood en twee keer per week vis? Dat zijn toch wel mijn probleemgebieden. En stiekem draai ik zo af en toe dan toch aan de schijf van vijf en wel zo dat deze mijn probleemgebieden overslaat. Maar recentelijk heb ik mezelf ferm toegesproken. Wie speelt er nu Russische roulette met zijn of haar gezondheid? En dus moet mijn gegok nu plaats gaan maken voor balans: evenwicht tussen gezond en minder gezond eten. Uitgebalanceerd ben ik nog lang niet, maar ach - zo houd ik mezelf voor - ik moet de eerste mens die dat wel is, nog ontmoeten.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 november 2012
Eilanden-Nieuws | 22 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 november 2012
Eilanden-Nieuws | 22 Pagina's