Het NBI werkt aan de toekomst
Geloof en kerk 'mogen weer'. Scholen bezinnen zich op de kwaliteit en de doelstelling van het vak godsdienst/levensbeschouwing én van hun eigen identiteit. Het belang van zingevingsvragen en goede geestelijke begeleiding wordt steeds breder erkend. Kerken, geloofsgemeenschappen en zorginstellingen hebben dringend behoefte aan vrijwilligers en professionals die kunnen voorgaan in vieren, leren en dienen. Wie zich bij die toekomst betrokken voelt en er aan wil meebouwen, doet er goed aan een HBO-deeltijdstudie aan het NBI in Utrecht te gaan doen.
Het NBI (Nederlands Bijbel Instituut) is een interkerkelijk instituut voor theologische studie en vorming dat sinds 1948 cursussen, trainingen en opleidingen verzorgt. De HBO-deeltijdopleiding (erkend door overheid en SoW-kerken) trekt zo'n 30 nieuwe studenten per jaar. Deze, vanaf 2000 compleet vernieuwde, beroepsopleiding biedt een vierjarig programma waarin het leren over Bijbel en christelijke traditie, het werken aan je persoonlijk vorming en geestelijke verdieping en de ontwikkeling van vaardigheden oni te kunnen werken in pastoraat, diaconaat, opbouwwerk, geestelijke verzorging of onderwijs van begin tot einde op elkaar afgestemd en in evenwicht zijn. En dat in een kleinschalige setting, met medestudenten, docenten en begeleiders met wie je samen een leerweg gaat. Een weg naar de toekomst.
Het NBI biedt een opleiding met een eigen karakter, maar doet dat in de toekomst niet meer alleen. Er wordt gewerkt aan een fusie met de opleidmgen Theologie van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Om de basis te verbreden en continuïteit te garanderen, maar vooral om de mogelijkheden voor studenten te vergroten: meer speciahsatiemogelijkheden, een groter aanbod van na- en bijscholing, betere doorstroming naar de universitaire studies, voor wie dat wil. De samenwerking tussen Utrecht en Zwolle zal straks een breed pakket aan theologische studie- en opleidingsmogelijkheden bieden.
Voor wie?
In het deeltijd-HBO studeren veel volwassenen. Zij zijn, ook als ze onvoldoende vooropleiding hebben, vaak zeer gemotiveerde studenten die deze opleiding goed aankunnen. Zij hebben de tijd en de energie om per week gemiddeld 20-25 uur aan hun studie te besteden. Zij zijn vaak actief betrokken bij allerlei vormen van kerkenwerk en heel verschillende geloofsgemeenschappen, maar evengoed studeren er mensen die niet in een kerkelijke of gelovige omgeving zijn opgegroeid. Zij hebben veel vragen en houden niet van makkelijke antwoorden of dooddoeners. Bij het NBI vind je mensen die durven te staan voor identiteit, kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid.
Meer weten?
Informatiedagen met onder meer proeflessen worden gehouden op de zaterdagen 10 maart en 7 april. Een uitgebreide folder met gegevens over de opleiding is op aanvraag beschikbaar. Bovendien staan wij u graag persoonlijk te woord en bent u van harte welkom om een lesavond bij te wonen.
Waar en wie?
Het NBI ligt op loopafstand van het NS-station Utrecht-Overvecht. Ook per auto is het NBI goed bereikbaar en parkeren is geen probleem. Als u (aan)belt wordt u te woord gestaan door Sija van de Minkelis (bureausecretaris). Jan Doelman (directeur) of André Mulder (stafmedewerker). U kunt het NBi vinden aan de Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht, tel.: 030-2627333, fax: 030- 2628873, e-mail nbi.nl@wxs.nl, of bezoek onze website: www.nbi-theologie.nl.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 februari 2001
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 februari 2001
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's