Zwart-wit
Of het ook mooi is, is vraag twee. Dat Sans vitesse (zonder snelheid, BM) opvalt, staat echter als een paal boven water. De voormalige drugsboot uit Arnhem –zonder motor– is gisteren op transport gegaan vanuit Werkendam –waar het schip is gerenoveerd en voorzien van 101 kamers– naar Schotland. Daar wordt Sans vitesse verhuurd aan een installatiebedrijf dat een luxe onderkomen zocht voor het management.
De gemeente Arnhem was in 2004 zo’n 7 miljoen euro kwijt om de boot geschikt te maken als opvang voor harddrugsverslaafden. Het project mislukte en de gemeente zocht een koper voor het schip. Met een verkoopprijs van 250.000 euro is het Arnhemse gemeentebestuur flink het schip in gegaan.
Rest de vraag waarom de voormalige drugsboot destijds in dergelijke misleidende zwart-witpatronen is geschilderd. In de Eerste Wereldoorlog hoopte de Britse marine de Duitse onderzeeërs te verwarren door de lijnen van de oorlogsschepen te verhullen met drukke, streperige patronen. De vijand kon daardoor niet goed zien waar de scheepsromp zich daadwerkelijk bevond.
Maar misschien moeten we er verder niets achter zoeken en het allemaal niet zo zwart-wit zien.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 september 2013
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 september 2013
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's