En verder
Afscheid organist
MAARTENSDIJK. P. W. van Rooijen uit Maartensdijk heeft na bijna 62 jaar afscheid genomen als organist van de hervormde gemeente van Lage Vuursche. De gemeente komt samen in de Stulpkerk, waar kortgeleden de afscheidsdienst was voor prins Friso. Een van de redenen dat de organist zijn werk aan anderen heeft overgedragen is de zorg voor zijn vrouw, die in een verpleeghuis woont.
Van Rooijen speelde voor het eerst in vaste dienst op zondag 2 december 1951. Daarvoor had hij ook weleens diensten begeleid. Hij speelde jarenlang elke zondag, een tijdlang zelfs tijdens beide diensten. Een aantal jaren had Van Rooijen orgelles bij Stoffel van Viegen, organist van de Domkerk in Utrecht. Daarnaast speelde hij ook enige tijd enkele keren per maand een dienst in zijn woonplaats Maartensdijk. Jarenlang werkte hij als timmerman. Vanaf 1995 was hij betrokken bij de restauratie van het orgel van de Stulpkerk, die in 2002 daadwerkelijk is begonnen en werd afgerond in januari 2004.
Er was geen officieel afscheid. Wel is er gisteren in de kerk voorbede gedaan voor Van Rooijen.
Onderscheiden (I)
HOEVELAKEN. G. Rozendaal-Wassink, geboren in 1930, en L. van Putten-van den Brink, geboren in 1932, zijn woensdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Beiden wonen in Hoevelaken. G. Rozendaal-Wassink is al 35 jaar op vrijwillige basis elke dinsdag gastvrouw in Verpleeghuis St. Elisabeth in Amersfoort. Sinds 1997 is ze ook vrijwilligster bij De Zonnebloem, afdeling Hoevelaken. L. van Putten-van den Brink is eveneens al 35 jaar op vrijwillige basis elke dinsdag gastvrouw in het Amersfoorste verpleeghuis. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk voor de kerk, waar zij vele jaren de schoonmaak heeft verzorgd. Burgemeester Bolsius reikte woensdag de versierselen uit.
Onderscheiden (II)
HARDINXVELD-GIESSENDAM. Pleun Blom (75) uit Hardinxveld-Giessendam is zaterdagavond benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Blom heeft zich meer dan veertig jaar als medeoprichter en bestuurslid ingezet voor de Rommelmarktcommissie van de hervormde gemeente van Boven-Hardinxveld. De jaarlijks rommelmarkt trekt zo’n 3500 bezoekers uit de gehele regio. De opbrengst gaat voor de helft naar de kerkelijke gemeente en voor de andere helft naar drie goede doelen. Blom coördineerde tot dit jaar de inzameling van de goederen, was verantwoordelijk voor de opbouw en indeling van de markt en fungeerde als veilingmeester. Daarnaast is hij sinds 1954 bestuurlijke actief op het terrein van het kerkelijk leven.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van maandag 9 september 2013
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van maandag 9 september 2013
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's