„Gevolgen vrije seksualiteit zeer ernstig”
DORDRECHT. Waarom wel een hek om een brug zetten en niet waarschuwen tegen vrije seks? Dat vraagt Kees van Helden zich af. „De gevolgen van vrije seks zijn zeer ernstig.
De redacteur van Weet Magazine sprak zaterdag tijdens de lezersbijeenkomst van het blad. Deze had plaats in de Ark van Noach in Dordrecht en trok ongeveer 450 bezoekers. Daaronder waren veel jongeren en ouders met opgroeiende kinderen. Het aantal abonnees van het blad stijgt en ligt op bijna 10.000.
Er waren in totaal twaalf seminars in twee zalen, over onder meer de betrouwbaarheid van de Bijbel en de schepping, maar ook over de opstanding van Jezus en seksualiteit. Verder vertelde Johan Huibers, de bouwer van de ark, over zijn droom: ”Laat je droom varen”.
Van Helden zei dat de autoriteiten er alles aan doen om gevaren te bestrijden. Zo zijn er autogordels, om bij een ongeluk niet uit de auto geslingerd te worden. En hekken bij bruggen, om niet in het water te vallen. Het verbaast hem dat er door de overheid niets gedaan wordt tegen echtscheidingen en wisselende seksuele contacten, waarvan de gevolgen groot kunnen zijn.
Wetenschappers hebben, aldus Van Helden, aangetoond dat wisselende seksuele contacten invloed hebben op iemands hersenen en dat zij het vormen van goede relaties in de weg kunnen staan. De wetenschappers, die gedurende een reeks van jaren honderden jongeren volgden, adviseren met geslachtsgemeenschap te wachten tot het huwelijk. Dan bestaat er minder kans op depressiviteit en meer kans op een goed zelfbeeld en een goede seksuele relatie met de partner. „Dit onderzoek vertelt hetzelfde als Gods Woord.”
Gert-Jan van Heugten, redacteur van Weet Magazine, was opgevoed met het geloof in de evolutietheorie. Hij kwam, vertelde hij, in 2006 tot geloof tijdens een lezing op het Flevofestival. Wetenschappelijke argumenten voor het scheppingsverhaal overtuigden hem. „Je wereldbeeld bepaalt hoe je naar de feiten kijkt. De aarde kan niet miljoenen jaren oud zijn. Radiodatering is geen nauwkeurige meetmethode voor het bepalen van de leeftijd van de aarde.”
Ook stelde hij, verwijzend naar afbeeldingen in Egypte, dat mensen en dinosauriërs best tegelijk geleefd kunnen hebben. „Hoe zouden de Egyptenaren anders dinosauriërs getekend kunnen hebben?”
Ruben Jorritsma, redacteur van Weet Magazine, is niet onder de indruk van een van de meest gehanteerde argumenten tegen het christendom: „Als God echt bestaat, zou er in de wereld niet zo veel ellende zijn.” Jorritsma: „Gods goedheid betekent niet dat Hij het voor alle mensen zo comfortabel mogelijk wil maken. Misschien streeft Hij een hoger doel na. De meeste argumenten tegen het christendom zijn geen logische redeneringen. De mensen willen de moraal van de Bijbel niet. Ze menen dat de westerse moraal de standaard is. Ze verwijten God van alles, maar willen niet leven naar Zijn regels, die de ellende voorkomen.”
Johan Huibers sprak over het verwezenlijken van zijn droom, het bouwen van de ark. „Stel jezelf ter beschikking aan God. Ik kon ook geen ark bouwen.”
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van maandag 9 september 2013
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van maandag 9 september 2013
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's