Twee partijen uit Antilliaanse regering
WILLEMSTAD (ANP) - De politieke partijen WIPM van Saba en de UPB van Bonaire zijn gisteren uit het Antilliaanse kabinet gestapt. Dat hebben beide partijleiders gisteren gezegd.
Dat betekent nog niet dat de Antilliaanse regering is gevallen. De twee partijen hebben samen drie zetels in de Staten (het parlement). De coalities steunden op 14 van de 22 zetels. Met het vertrek van Saba en Bonaire heeft de coalitie haar meerderheid verloren. Het coalitieberaad tussen overgebleven partijen is nog steeds gaande. Zij zijn op zoek naar een of meerdere nieuwe coalitiepartners.
De Democratische Partij van Sint Eustatius en de Nationale Volkspartij (PNP) van Curaþao hebben besloten te blijven zitten. Zij bleken uiteindelijk toch niet bereid om het kabinet te laten vallen.
Gisteren vond op Curaþao een coalitieberaad plaats met alle regeringspartijen. De inzet van het beraad was de positie van Anthony Godett. De leider van Frente Obrero Liberashon (FOL) werd drie weken geleden tot een jaar celstraf veroordeeld wegens corruptie. De vier partijen waren het er vorige week nog over eens dat Godett zijn positie als parlementslid, zowel in de landsregering als in het eilandsbestuur van Curaþao, moest opgeven.
PNP-partijleider Maria Liberia-Peters zegt dat noch het land noch het eiland is gebaat bij een kabinetscrisis. Godett zei na afloop van het coalitieberaad dat hij gisteravond nog zou afreizen naar Bonaire.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 januari 2004
Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 13 januari 2004
Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's