Strenge controle op rapen kievitseieren in Overijssel
Zoekkaart en vergunning grondeigenaar nodig
STEENWIJK/MEPPEL - De politie gaat in de Kop van Overijssel verscherpt toezien op het rapen van kievitseieren. Ook de politie in Meppel (Zuidwest-Drenthe) zal vanaf vandaag in samenwerking met een aantal buitengewone opsporingsambtenaren de rapers nauwlettend volgen.
Tot 8 april is het toegestaan kievitseieren te rapen als men in het bezit is van een geldige eierzoekkaart, afgegeven door de Bond van Friese Vogelbeschermingswachten in Leeuwarden of door de Vereniging van Weidevogelbeschermers ”Vanellus Vanellus” uit het Overijsselse Dalfsen.
Daarnaast is men verplicht een schriftelijke vergunning te hebben van de grondeigenaar. Daarin staat aangegeven aan wie deze is afgegeven, voor welke stukken grond deze geldt en wat de zoeker na het raapseizoen gaat doen om de gevonden kievitsnesten te beschermen tegen vee, landbouwwerktuigen en roofvogels. Bij het rapen van de kievitseieren is het verboden een hond op de landerijen mee te nemen.
Inbeslagname
De buitengewoon opsporingsambtenaren in Meppel die aan het project meewerken zijn medewerkers van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en een aantal particuliere jachtopzieners. Tegen overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt, en de gevonden eieren worden in beslag genomen, aldus een woordvoerder van de politie.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 maart 1997
Reformatorisch Dagblad | 41 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 maart 1997
Reformatorisch Dagblad | 41 Pagina's