België en Nederland geven subsidie voor woordenboeken
ZOETERMEER (ANP) - De minis ters van onderwijs van België en Nederland trekken samen vier en een half mil joen gulden uit voor subsidie voor nieU' we tweetalige woordenboeken. Het gaal in de eerste plaats om woordenboeken Nederlands-Turks en Nederlands-Arabisch.
Een commissie onder leiding van de Vlaamse lexicograaf dr. W. Martin moet het project uitvoeren. Dat hebben de ministers Ritzen en Van den Bossche gisteren besloten.
De commissie moet ervoor zorgen dat zulke woordenboeken, waarvoor uitgevers moeilijk te interesseren zijn, voor een redelijke prijs op de markt kunnen komen. Dat kan door naast deze subsidie van Nederlandstalige zijde te zorgen voor subsidies van overheid en bedrijfsleven in de andere betrokken landen.
Ritzen en Van den Bossche denken in de eerste plaats aan woordenboeken voor Turkse en Marokkaanse inwoners van België en Nederland. Maar ook aan woordenboeken NederlandsDeens of Nederlands-Portugees is in het kader van de Europese samenwerking behoefte. De woordenboeken moeten, met het oog op moderne vormen van onderwijs, ook op diskette verschijnen.
Het voorstel om voor zo'n project geld uit te trekken werd in oktober 1991 gedaan door een adviesgroep die ook door Martin werd geleid. De commissie-Martin krijgt de nu gegeven opdracht voor vijf jaar; het project wordt ondergebracht bij de Taalunie.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 maart 1993
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 16 maart 1993
Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's