Gereformeerde kerk (syn.) Boerakker krijgt bezittingen
GRONINGEN - De rechtbank te Groningen heeft uitgesproken dat de gereformeerde kerk (synodaal) in Boerakker alle kerkelijke goederen krijgt en deze niet gedeeld behoeven te worden met de (nu) vrijgemaakt gereformeerde kerk in Boerakker.
Binnen de synodaal gereformeerde kerk in Boerakker ontstonden in 1988 problemen, waarna twee groepen apart kerkdiensten gingen beleggen. In 1989 ontstond verschil van mening over de kerkelijke goederen, met name het kerkgebouw en de pastorie. De afgescheiden groep, onder leiding van ds. R. H. Keegstra, probeerde tot een onderlinge oplossing te komen over verdeling van de goederen. De synodaal gereformeerden van Boerakker stelden echter dat ds. Keegstra door de classis was losgemaakt van de Gereformeerde Kerk en daarom geen recht had op kerkelijke goederen. Daarop is de door de afgescheiden groep een bodemprocedure aangespannen bij de rechtbank, waarin nu na precies twee jaar een uitspraak is gedaan. De rechter stelde zich op het standpunt dat in Boerakker weliswaar twee nieuwe kerken zijn ontstaan, maar dat de losmaking van ds. Keegstra door de classis betekent dat alle kerkelijke goederen toebehoren aan de synodaal gereformeerde groep.
De vrijgemaakt gereformeerde kerk in Boerakker beraadt zich met haar advocaat, mr. P. T. Pel, over het instellen van een hoger beroep tegen het vonnis.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 maart 1993
Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 maart 1993
Reformatorisch Dagblad | 17 Pagina's