Obligatiemarkt is willig
AMSTERDAM (ANP) - Op een geanimeerde Amsterdamse effectenbeurs stond de handel gisteren in het teken van de aanhoudende daling van de geldmarkrente. Vooral de obligatiemarkt profiteerde daarvan; de koersen stegen gemiddeld met zes a zeven dubbeltjes.
Op de aandelenmarkt waren cyclische waarden uit de gratie. Defensieve fondsen daarentegen werden gevraagd. De EOE-index klom 1,38 punten op 307,20, terwijl de koersindex-algemeen een punt groeide naar 212,6. Beleggers hielden de ogen gericht op Duitsland, waar het bestuur van de Bundesbank donderdag vergadert over het monetaire beleid. Op de financiële markten wordt rekening gehouden met een nieuwe renteverlaging door de Duitse centrale bank, hetgeen doorgaans een positief effect heeft op de obligatie- en aandelenkoersen.
Dat leidde vooral in de obligatiehoek tot een levendige handel. De totale omzet op Beursplein 5 bedroeg ƒ 6,4 miljard, waarvan ƒ 5,5 miljard in obligaties en ƒ 880 miljoen in aandelen.
In de aandelensector werd de opgaande lijn bij de defensieve fondsen doorgetrokken. Zo voegde Unilever nog eens ƒ3,20 toe op ƒ211,70, het zoveelste record. Deze koerssprong werd grotendeels afgelopen vrijdag al in Wall Street gerealiseerd en hield mede verband met het gerucht, dat de Nederlandse multinational de aandelen opnieuw gaat splitsen. DEPOSITO-TARIEVEN Interbancair 26-02 01-03
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 maart 1993
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 maart 1993
Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's