Overheid moet actiever melk gaan opkopen
DEN HAAG - De overheid moet een actiever melkopkoopbeleid voeren. De heffingvrije produktie die daardooor vrijkomt, moet worden gebruikt voor het verbeteren van de< structuur van de Nederlandse melk-A veehouderij.
Dit is de mening van drs. A. Krijger van het Produktschap voor Zuivel. Hij heeft de gevolgen van de invoering van de superheffing voor de concurrrentiepositie van de Nederlandse melkveehouderij onderzocht. De Europese Gemeenschap heeft de heffing in 1984 voor voorlopig vijf jaar ingevoerd om de overproduktie in de zuivel in te dammen. Een van de voorwaarden daarbij was dat de structurele ontwikkeling van de melkveehouderij niet mocht worden belemmerd.
In een op persoonlijke titel geschreven artikel in het jongste nummer van Economisch-Statistische Berichten concludeert Krijger op grond van door hem verricht onderzoek dat invoering van de heffing in de Nederlandse melkveehouderij heeft geleid tot een trendbreuk in de structurele ontwikkeling. De positie van de Nederlandse melkveehouderij is daardoor ernstig verzwakt in vergelijking met regionaal soortgelijke gebieden elders in de Gemeenschap.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 april 1988
Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van donderdag 28 april 1988
Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's