Buttermilk raisin pie
4 eetlepels bloem; snufje zout; 3 eieren, gesplitst; 'U liter karnemelk; '/s liter slagroom; 120 gram bruine basterdsuiker; 100 gram gewelde rozijnen; ¥2 theelepel kaneel; 1 voorgebakken taartbodem; 2 eetlepels poedersuiker.
Voorbereiding: Zeef de bloem met het zout in een pan met dikke bodem. Voeg een voor een de eidooiers toe en roer het mengsel met een houten lepel tot u een stevig, glad papje hebt verkregen. Klop er, met kleine scheutjes tegelijk, de karnemelk door en voeg, terwijl u blijft kloppen, de slagroom toe. Roer er de suiker, de rozijnen en de kaneel door. Verhit het mengsel, onder voortdurend roeren, op een matig hoog vuur tot het de consistentie van pudding heeft. Voeg, als de pudding te dik dreigt te worden, nog een scheutje karnemelk toe en neem de pan van het vuur voordat de inhoud begint te koken.
Bereiding en afwerking: Giet de nog warme karnemelkpudding in een voorgebakken taartbodem. Klop de eiwitten stijf onder toevoeging van 2 eetlepels poedersuiker. Bedek de taart met het eiwitschuim en zet hem 20-30 minuten in de op 120"C voorverwarmde oven, tot het eiwitschuim stevig is en mooi goudbruin van kleur. Laat de taart afkoelen en snijd hem vlak voor het opdienen aan.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1988
Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1988
Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's