Geen overname van Twijnstra Gudde
Bod van personeel wordt mislukking
AMSTERDAM/DEVENTER Het organisatie-adviesbureau Twijnstra Gudde gaat voorlopig op de oude voet verder als beursonderneming en zal niet door het personeel worden overgenomen, zoals de bedoeling was. Het bod van ƒ 85 dat het personeel op de aandelen heeft uitgebracht wordt niet gestand gedaan, zo heeft de effectenbank Kempen en Co gisteren na sluiting van de aanmeldingstermijn bekendgemaakt.
Kempen-directeur P. Kerdel zei desgevraagd teleurgesteld te zijn maar niet verrast. „Als we niet in het slagen van het bod hadden geloofd zouden we onze bemiddeling natuurlijk niet hebben verleend. Maar gezien de koersvorming op de beurs was het logisch dat niet werd ingegaan op ƒ 85 terwijl je dagelijks ruim ƒ 90 voor je stukken kon krijgen", aldus Kerdel.
Het bod zou volgens het biedingsbericht pas gestand worden gedaan als 75 procent van de aandelen zou worden aangemeld of zoveel minder als men nog acceptabel achtte. Kerdel wilde niet zeggen hoeveel uiteindelijk is aangemeld, maar het moet minder dan 50 procent zijn. Hij liet doorschemeren dat het aanvankelijk zo ambitieus geachte plan op een mislukking is uitgelopen. „Minder dan 50 procent aanmelding is aan de hoge kant", aldus Kerdel die niet wilde toegeven dat het misschien maar hooguit 20 procent is geweest.
Uiterste prijs
Directeur D. J. Schoenmaker van Twijnstra reageerde heel gelaten. Hij zei dat een hoger bod nooit is overwogen. „Het was een uiterste prijs waar we niet overheen willen", zei hij. „We zullen ons nu beraden en misschien dat in de jaarvergadering van aandeelhouders wat rustiger over de gebeurtenissen kan worden gediscussieerd". Op 8 april kwamen aandeelhouders met veel kritiek. Toen tekende zich al een grote meerderheid af tegen de plannen van het personeel om de zaak over te nemen. Men achtte het bod te laag en vrijwel niemand was onder de indruk van de met veel verve naar voren gebrachte argumenten van de directie.
Met name de heer Prins van het beleggingsfonds Esmeralda met een groot pakket aandelen liet weten weinig gecharmeerd te zijn van het bod. Prins was gistermiddag wegens verblijf buitenslands niet voor commentaar bereikbaar.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 april 1988
Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 19 april 1988
Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's