Oude grafstenen
ROME — Op een eilandje bij Sardinië zijn meer dan 1500 Carthaagse grafstenen gevonden uit de 6de tot de 1ste eeuw v. Chr., zo hebben archeologen onlangs bekend gemaakt. Op de grafstenen, die zijn gevonden op Sant Antioco, staan religieuze inscripties en afbeeldingen van goden en priesters, vertelde professor Moscati van de universiteit van Rome op een persconferentie.
De grafstenen zijn opgedolven op een begraafplaats genaamd Antica Sulcis, waar waarschijnlijk kinderen begraven werden die aan de Carthaagse goden waren geofferd. De Carthagers, die een deel van Sicilië en bijna geheel Sardinië hadden bezet, zijn tot Lazio, in het midden van Italië, doorgedrongen, aldus professor Moscati. De ontdekking van de grafstenen werpt een nieuw licht op het verblijf van de Carthagers in Italië, zei hij.
Carthago, dat nu een buitenwijk van Tunis is, is in de 9de eeuw v. Chr. gesticht door Phoeniciërs uit Tyrus en werd al snel een machtige handelsstaat. Door hun overheersing van Noordwest-Afrika en een groot deel van de Middellandse Zee kwamen de Carthagers in conflict met Rome. Dit leidde tot de beroemde Punische oorlogen, die tenslotte beëindigd werden toen Carthago in 146 v. Chr. door de Romeinen met de grond werd gelijk gemaakt.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 mei 1985
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 mei 1985
Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's