Griekenland niet direct lid EMS
BRUSSEL — Griekenland sluit" zich niet direct aan bij het Europese monetaire systeem (EMS) als het in 1891 volwaardig lid van de EEGj wordt, zo heeft de gouverneur van dei Griekse centrale Bank, Xenophon Zo-I Iotas, verklaard.
Hiervoor moeten nog de nodige juridische zaken worden geregeld en moet' de Griekse inflatie — op het ogenblik, meer dan twintig procent — op het; peil worden gebracht van de inflatie van de EEG-landen, gemiddeld minder dan tien procent, zo zei Zolotas. Hij voegde eraan toe in het EMS te geloven, maar dan moet de gemiddelde EEG-inflatie wel kleiner zijn dan' drie procent.
Over het Griekse toezicht op de handel in buitenlandse valuta's zei Zolotas dat er in 1981 enige versoepeling in zou komen. Hij voegde eraan toe dat de koers van de drachme wel zou blijven zweven, maar dat er een ,,los-vaste" koers zou worden vastgesteld, o.a. aan de hand van de inflatie. Griekenland ontwikkelt zich volgens Zolotas tot een belangrijke financiële markt, niet alleen voor de Europese munteenheden, maar ook voor de dollar die uit de Arabische landen komt. Athene kan een belangrijker rol spelen in het internationale geldverkeer dan bijvoorbeeld Bahrein of Beiroet, zo zei hij.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van maandag 31 december 1979
Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van maandag 31 december 1979
Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's