Reimerswaal sprak over herziening streekplan
VEEL AANDACHT VOOR LANDBOUW
KRUININGEN — Deze week heeft de gemeenteraad van Reimerswaal zich gebogen over de discussienota „Uitgangspunten en Doelstellingen Herziening streekplan Midden Zeeland". De heer A. Bruinooge (SGP) vroeg zich ten aanzien van het streekplan in het algemeen af, of er wel mee gewerkt zal kunnen worden en of het niet al te detaillistisch wordt.
Aangaande de werkgelegenheid merkte hij op, dat er voldoende mogelijkheden moeten zijn voor de kleine bedrijven. Uitbreiding van bestaande en vestiging van nieuwe bedrijven moet eveneens mogelijk blijven. Wat de landbouw betreft moet een zo opti-. maal mogelijke bedrijfsvoering mogelijk blijven. Graag wilde hij de boer ook werkelijk boer laten; ,,Ben daarmee is ook. het landschap gediend", aldus de heer Bruinooge. Ook meende hjjij dat men de landbouwer geen dwingende voorschriften kan opleggen met betrekking tot de bescherming v^n het landschap. Volgens hem moeten we van de boer geen „staatsparkwachter" maken. De heer E. Suy (CDA) merkte over deze zaak op, dat de boeren het landschap wel in stand zullen houden. Hij meende, dat de werkgelegenheid belangrijker is dan het landschapsbeleid. De stelling ,,Zeeland voor de Zeeuwen" kon de instemming van de heer Suy niet vinden. ,,Deze stelling is apartheidspolise Zaken) zal tijdens zijn werkbezoek op dinsdag 4 december de eerste paal slaan voor de bouw van 54 woningen. Deze huizen zullen gebouwd worden op het voormalige Éminentterrein gelegen in het bestemmingsplan Zuidkade, niet ver van het gemeentehuis. Verder staat er op deze een vergadering met het college van b en w en bezichtiging van het nieuwe bedrijf van Eminentorgels aan de Stalinglaan op het programma. tiek en daar ben ik op tegen", aldus de heer.Suy. Bovendien meende hij, dat deze stelling niet uitvoerbaar is, want als een niet-Zeeuw een huis wil kopen, dan kan niemand dat tegenhouden. De heer A. van de' Ven (PvdA) pleitte in zijn betoog sterk voor een positieve houding ten opzichte van het milieubehoud en de kleinschalige aanpak in de landbouw. Volgens hem werken de steeds grotere bedrijven negatief ten opzichte van de natuur, de werkgelegenheid en de medezeggenschap. De heer Van de Ven wilde deze ontwikkeling graag terugdraaieii en daartoe geld beschikbaar stellen voor de boeren die milieuvriendelijk werken. Ook goede voorlichting over alternatieve landbouwmethoden achtte hij noodzakelijk.
Onmogelijk
Bij de beantwoording merkte wethouder I. Lindenberg op, dat in de landbouw wel in'het groot mee moet gaan. Bovendien achtte hij meer arbeiders op een bedrijf eeii onmogelijke zaak, omdat de prijzen van de landbouwprodukten daarvoor te laag zijn. Verder werd door wethouder Lindenberg opgemerkt, dat de kleine kernen leefbaar moeten blijven. Hij zag wel mogelijkheden om bij elke kern een klein industrieterrein aan te leggen. Vooral bedrijven van ongeveer 50 werknemers zullen zich daarop kunnen vestigen. Van boven naar onder: Nadat de in het Marsdiep gekapseisde steenstorter „Noordzee" de Rijkszeehaven Nieitwe Diep in Den Helder was binnengesleept, werd ze met het vlak naar boven aan de onderzeedienstkade afgemeerd. Langzaam kantelen de drijvende bokken , Jumbo" en „Amsterdam" het rampschip. De „Noordzee' komt in zijn oorspronkelijke stand terecht. Nadat de-steenstorter weer was afgemeerd aan de onderzeedienstkade begon de scheepvaartinspectie Met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het plotselinge kapseisen. In het stuurhuis van de „Noordzee" vond men het stoffelijk overschot van de 4-jarige Robert Willem Bekkema.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 november 1979
Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 30 november 1979
Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's