Minderheidsvoorstel over fluoridering
ALGEMENE BESCHOUWINGEN
Vrijdagmorgen om kwart voor één v.m. sloot burgemeester P. Bode van Veenendaal de beschouwingen at over de gemeentebegroting 1972. Wanneer het aan D'66 had gelegen was men nog wel enige tijd over deze zaak verder gegaan, ruim vijf uur was toen al van gedachten gewisseld.
De burgemeester wees er in zijn antwoord op vragen van diverse raadsleden op, dat men niets meer moest verwachten dan de 6 pet. hogere groeinorm van -de uitkeringen uit het gemeentefonds. Wat betreft de vragen van onder andere de heer Van. Deelen (SGP) over het druggebruik kon de burgemeester meedelen dat een werkgroep was ingesteld die bestond uit vijf leden, namelijk een studiepsycholoog, huisarts, hoofdleider, docent voortgezet onderwijs en een maatschappelijk werker. De taak van deze werkgroep zal bestaan uit een studie en oriëntatie inzake het druggebruik en de voorlichting inzake hulpverlening en organisatie.
Van een algemene luchtverontreiniging is volgens burgemeester Bode geen sprake. Alle bedrijven in de betrokken gebieden waarover vragen waren, blijken over te zijn geschakeld van olie op aardgas zodat de luchtverontreiniging niet meer aanwezig is.
De kinderboerderij waarover enkele opmerkingen werden gemaakt bleek een te zware last voor de gemeente bij de exploitatie, wel wilde het college bezien of er mogelijkheden waren om een hertenkamp aan te leggen bij de Groene Velden.
MEERJARENPLAN
Wethouder Koppenberg zag in de meerjarenplanning zoals werd voorgesteld door de AR-CH-fracties grote begrotingstekorten schuilen voor de toekomst. „Ook de opzet van een meerjarenplanning kan slechts flexibel zijn", aldus de heer Koppenberg.
Wethouder Diepenveen wees er in zijn antwoord op dat er geen sprake meer is van een woningnood maar een woningbehoefte, terwijl hij ook geen noodzaak zag in de fluoridering van het drinkwater gezien de problemen die er zich nog rond voordoen.
Wethouder Van de Berg kon de raad mededelen dat naar aanleiding van vragen van de fractie van de SGP, KVP, AR, CH na overleg met schoolartsen en psychologen behoefte bleek te bestaan aan een LOM-school. Hij hoopte dat na besprekingen met de betrokken instanties een LOM-school in Veenendaal kon worden gevestigd.
MOTIES
Aan het einde van de beschouwingen werden drie moties ingediend alle door de PvdA en D'66, betreffende de luchten waterverontreiniging en de verhoging van de rioolbelasting ten gunste van de sport. Beide genoemde moties werden afgestemd. Naar aanleiding van de laatste motie Voor het verstrekken van informatie over de fluroridering van het drinkwater door tandartsen werd door wethouder Van de Berg als minderheid in het college een voorstel ingediend om niet alleen tandartsen maar ook deskundigen informatie te laten verstrekken, welke voorstel werd aangenomen.
Bij het vaststellen van of begroting blijkt dat de vergoeding per leerling is verhoogd met 18,95 voor het komende jaar, terwijl ook de vergoeding voor het bijzonder lager onderwijs is opgetrokken met ƒ 56 per leerling.
De heer Van Deelen vroeg namens de SGP aantekening te hebben tegen gestemd tegen die posten die hij genoemd had bij de algemene beschouwingen, nl. die de zondagsrust in gevaar brengen en die posten van culturele aard die men in strijd acht met Gods Woord en gebod.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 november 1971
Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 november 1971
Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's