Beleid Tricobest fel aangevallen
BEST — De maximode en een verkeerde schatting van hét zomerse gebruik van panty's hebben Tricobest de das om gedaan. Dit veroorzaakte de ondergang van het bedrijf en de overneming door het Westduitse kousenconcern Schulte & Dieckhoff. De verkoopprognoses waren veel te royaal opgesteld. Dit zei directeur F. M. C. Willem (37) gistermiddag tijdens de jaarvergadering in Best na een zware aanval op zijn beleid.
Schülte & Dieckhoff (Nur Die) zal voor eind juni 1972 een bod-uitbrengen op de resterende 40 procent die de vennootschap nog niet in bezit heeft.
Tricotbest ondervindt ook in het tweede halfjaar van 1971 de gevolgen van de ongelukkige gang van zaken. Deze heeft in 1970 geleld tot een verlies van vijf miljoen gulden terwijl dit jaar tot dusver ƒ 4,3 miljoen werd verloren. Het fabriekspand in Best wordt te koop aangeboden. De breimachines zijn waardeloos.
Over het „ten hemel schreiende" be leid van directie en commissarissen waren de heer W. C. Posthumus Meijjes en de andere aandeelhouders zeer ontevreden. „De directie bleef maar doordobberen. Hier is sprake van mismanagement. Prof. W. C. L. van der Grinten mag een knap jurist zijn, als commissaris is het nooit een succes geweest" zei de heer Posthumus.
Commissaris D. F. W. Langelaan weigert nog steeds de jaarstukken te ondertekenen. De Verenigde Accountantskantoren zijn ernstig te kort geschoten. Een oorspronkelijk verlies van f 1,6 miljoen in een bepaalde periode werd gewijzigd in vijf miljoen. „Dat wordt mij te gortig", zei de heer Langelaan.
In België en FranKrijk leed Tricobest ook verlies zonder dat accountants dit aan commissarissen bekend hadden gemaakt. „Met dit gegoochel van cijfers in de jaarstukken kan ik geen handtekening plaatsen onder de vermelding dat een getrouw beeld van de vennootschap wordt gegeven. Ik, vraag mij zelfs achteraf af of het jaarverslag over 1969 wel juist is", zo besloot de heer Langelaan.
Het totale verlies van Tricotbest over de afgelopen jaren beloopt ongeveer dertien miljoen gulden. Schulte & Dieckhoff is thans met zestig procent van de aandelen heer en meester en een concurrent kwijt
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 november 1971
Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 november 1971
Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's