Geen dierenvellen meer voor militaire bands
BRITS MINISTERIE BESLUIT:
LONDEN — Het Britse ministerie van Defensie heeft bepaald dat voor de militaire orkesten geen tijger- en luipaardvellen mogen worden gekocht. Die worden gebruikt ter tooiing van de mannen die die grote trom slaan.
Men heeft dit besloten op aandringen van het World Wildlife Fund. Als de echte vellen die men thans nog gebruikt zijn versleten zullen zij door syntetische worden vervangen.
Het Britse gebruik, na de oorlog door veel militaire orkesten in de hele wereld overgenomen, dateert van de 19e eeuw. Eerst gebruikte men mensen uit de koloniën om de grote trom te dragen waarop dan geslagen werd door de muzikant die erachter liep.
Dit veranderde toen koningin Victoria bevel gaf dat de man van de grote trom zijn instrument zelf moest gaan torsen, „Engelsen zijn groot genoeg om dat te" doen", en zo gebeurde het.
Namens de firma die in Groot-Brittannië de trommen maakt voor die 88 militaire orkesten is verklaard, dat een huid van echt dierevel voor een trommelaar ongeveer 200 pond (f 1800) kost. Een syntetisch vel nog geen tiende van dat bedrag.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 november 1971
Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 november 1971
Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's