Boekbespreking
Tweemaal zeven, door mr. D. Schaafsma. Uitgave van uitgeverij Wytse Benedictus, postbus 505 te Hilversum. Prijs ƒ 12,50.
De zeven klassieke en de zeven hedendaagse hoofdzonden. Daarover wordt in dit boek geschreven. De klassieke hoofdzonden: hoogmoed, hebzucht/ gierigheid, afgunst, onkuisheid, gulzigheid, luiheid en toorn. De hedendaagse hoofdzonden: rassenwaan, kolonialisme, paternalisme, oorlog, farizeïsme, vervreemding, angst. Eigenlijk een beetje gekunstelde constructie. De schrijver maakt zeker boeiende opmerkingen over deze zaken. Maar de wortel van alle zonden, daar wordt eigenlijk niet aan geraakt. En daarom is de weg der genezing ook vaag.
Wegwijzers en wegbereiders, door prof. dr. M. A. Beek. Uitgave van Uitgeverij Bosch en Keuning N.V. te Baarn. Prijs ƒ 8,90.
Dit boekje is verschenen in de serie Oekumene en het draagt als ondertitel: Een halve eeuw oudtestamentische wetenschap. Hij vertelt ons over die vijftig jaar dat hij zelf als oud-testamenticus heeft gewerkt, een halve eeuw van verrassende vondsten. Het is een interessant boekje ook voor hen die het in theologisch opzicht niet met de schrijver eens zijn.
Het hart op de tong, door Roger Garaudy. Uitgave van uitgeverij Ten Have te Baarn. Prijs ƒ1 4,50.
Robert Garaudy vertelt in dit boek over allerlei uit zijn eigen leven, en wat hij van en over verschillende dingen denkt. Een boeiende figuur, die marxist is en die zich ook christen noemt. Een boeiend boek, omdat we hier deze mens leren kennen, die ons over zijn kinderjaren vertelt, over het concentratiekamp, over zijn politieke keuze, over zijn contacten met boeiende persoonlijkheden van deze tijd. Hoewel dit een boeiend boek is en de schrijver een boeiende figuur, hebben we toch in hem niet de „broeder" ontdekt.
Vragen van deze tijd, door dr. K. Runia. Uitgave van J. H. Kok B.V. te Kampen. Prijs ƒ 14,90. Prof. Runia gaat in dit boek in op allerlei actuele vragen. Zo wordt de vraag in onze tijd weer bijzonder actueel: Wat dunkt u van de Christus? Prof. Runia vraagt: Wie is Jezus eigenlijk? Een heel andere vraag gaat over het boek van Hal Lindsey: De planeet die aarde heette. Of over het boekje van prof. Kuitert: „Zonder geloof vaart niemand wel". Of over „De gaven van de Geest in de kerk van vandaag". Of over: „De Gereformeerde Kerken en het speciale fonds van het P.C.R." En veel andere vragen meer. Prof. Runia schrijft er over op een begrijpelijke wijze, zodat velen er van kunnen leren.
Ook jij hoort er bij. Verhalen voor kinderen in en naast de kerkdienst, door T. Talsma. Uitgave van uitgeverij T. Wever te Franeker. Prijs ƒ 14,50. De schrijver van dit boek, die gereformeerd predikant is, heeft zich afgevraagd hoe hij de kinderen in de kerkdienst kan aanspreken, zodat ze er niet alleen maar zitten, maar er ook echt bijhoren. Hij heeft bij de voorbereiding van de preek ook aan die kinderen gedacht en ook aan de kinderen aandacht besteed. Hoe hij dit bij preken over verschillende teksten heeft gedaan vinden we in dit boek. Voor predikanten bijzonder geschikt en voor allen die de boodschap van het evangelie aan de jeugd moeten brengen.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 april 1977
Gereformeerd Weekblad | 12 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 april 1977
Gereformeerd Weekblad | 12 Pagina's