Met slimme sloten vergeet je nooit meer je deur op slot te doen
REGIO – Eén op de tien ondervraagden overweegt om bij het vervangen van de voorof achterdeursloten te kiezen voor een slim slot, zo blijkt uit onderzoek dat de stichting Nationale Inbraakpreventie (NIPW) heeft uitgevoerd. Het grote voordeel hiervan is dat de deur automatisch op slot gaat zodra hij dicht valt.
Toch betwijfelt 60% van de ondervraagden of een slim slot voor hen een goed idee is.
Een van de grootste bezwaren wordt gezien in het feit dat dit soort sloten makkelijk te hacken zou zijn en dat criminelen dan juist makkelijker een woning binnen kunnen komen. Coen Staal, voorzitter van de stichting NIPW zegt hierover:
“De beveiliging van slimme sloten is vergelijkbaar met die van internetbankieren; zo’n slot is dus niet eenvoudig te hacken. Het hacken kost bovendien veel tijd, wat de gemiddelde inbreker niet heeft.” Een ander belangrijk argument om een ‘ouderwetse’ sleutel te blijven gebruiken is dat slimme sloten niet zouden werken bij stroomuitval of andere storingen.
Staal zet daar tegenover: “Bijna alle slimme sloten hebben hun eigen energiebron, vaak een oplaadbare batterij, dus ook dat argument kan van tafel. Bovendien is het slot ook altijd nog te openen met een mechanische sleutel”. Voor een slim slot heb je geen sleutel meer nodig, maar gebruik je je smartphone of een pincode.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 november 2022
Eilanden-Nieuws | 32 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 november 2022
Eilanden-Nieuws | 32 Pagina's