Hengelsportbeurs Visma Ahoy'groter dan ooit tevoren
Ahoy' Rotterdam verwacht weer tienduizenden sportvissers uit het hele land - maar ook uit België en Duitsland - op de nationale hengelsporttentoonstelling Visma die vanaf woensdag voor de 24ste maal wordt gehouden. De beurs beslaat dit jaar vier Ahoy'-hallen (vorig jaar twee) en is de grootste uit de bijna 25-jarige geschiedenis van de Visma. Woensdagmorgen 25 maart, om 11.00 uur, verricht de heer J. Hoek van Dijke, in zijn funktie van voorzitter van de Provinciale VW Zuid-Holland, de officiële opening.
Visma Ahoy' bestrijkt drie 'markten' van de sportvisserij. Centraal staat uiteraard de presentatie van hengelsportartikelen, in de ruimste zin van het woord. Een plezierige ontwikkeling is dat, naast de goed vertegenwoordigde detailhandel, dit jaar opnieuw meer fabrikanten, importeurs en grossiers aan de beurs deelnemen; op Visma Ahoy' zijn nu vrijwel alle Nederlandse marktleiders present om de nieuwe produkten in hun '92-kollekties toe te lichten en te demonstreren.
Tweede beurssegment is de Visma Botenshow. Het is - qua volume - vooral dit onderdeel van de beurs dat de uitbreiding noodzakelijk heeft gemaakt. De presentaties van specifieke visboten, motoren en op de sportvisserij afgestemde boordapparatuur beslaat dit jaar twee hallen van Ahoy'. Ook het aanbod op het gebied van hengelsporttoerisme op de beurs is weer groter - en veelzijdiger - dan voorgaande jaren en getuigt van een duidelijke marktontwikkeling: Op zoek naar nieuwe 'stekkies' zijn de Nederlandse sportvissers bereid zowel verre reizen te maken als in eigen land nieuwe (water)wegen te zoeken. Dit jaar is de Schiehal van Ahoy' bij de beurs getrokken om ruimte te bieden aan een spektakulaire presentatie: Ozeanum. Het is een 2000 m^ grote tentoonstelling die een boeiend beeld geeft van het leven - flora en fauna - in de diepzee.
Algemene informatie
VISMA AHOY '92 wordt gehouden in Ahoy' Rotterdam. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, op woensdag, donderdag en vrijdag ook 's avonds van 19.00 tot 22.30 uur. De toegangsprijzen zijn onveranderd: ƒ 10,- per persoon, voor 65-plussers ƒ 8,- en voor kinderen tot 12 jaar ƒ 7,-.
therapeutische voorzieningen zoals: fysiotherapie, ergotherapie, bezigheidstherapie, logopedie, afasiebehandeling, pedicure, haarverzorging en verpleegkundige handelingen. Dit alles onder medisch toezicht.
Dagverzorging
Deze voorziening kan men omschrijven als een verzorging die aan zelfstandig wonende ouderen een op hun individuele behoeften afgestemd pakket van diensten biedt, waardoor zij zich ondanks ernstige belemmeringen toch in de eigen woonsituatie kunnen handhaven. Dagverzorging vindt in de regel in het verzorgingstehuis plaats. De voorziening richt zich veelal op ouderen met een positieve indikatie voor opname in het verzorgingstehuis. Binnen de Dagverzorging zijn twee werkvormen te onderscheiden, getypeerd door de begrippen 'revalidatie' en 'stabilisatie'. Het eerste biedt een tijdelijke verzorging en opvang om voorwaarden te scheppen, bij bepaalde omstandigheden, met meer begeleiding er naar toe te werken dat de oudere op den duur weer zelfstandig kan funktioneren. Het tweede beoogt met behulp van dagverzorging zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. De ouderen maken gebruik van de voorzieningen van het verzorgingstehuis, zoals warme maaltijden, wasbeurt, haarverzorging, pedicure, reaktivering, training van ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen) en sociaal-kulturele aktiviteiten.
Dagopvang
Deze voorziening kan men het beste omschrijven als bedoeld om ouderen met een beperkte zelfredzaamheid enige keren een zinvolle dagbesteding te geven en om de thuissituatie te ontlasten. DagopvangyindX in de regel plaats in dienstencentra, en wordt in onze gemeente georganiseerd door het gekoordineerd ouderenwerk: de stichting Bejaardenwerk 'Middelhamis'. Deze voorziening richt zich vooral op ouderen die het (momenteel) zonder ondersteuning niet redden maar wel zelfstandig willen blijven wonen. Binnen Dagopvang streeft men de volgende doelstelling na: - het proces van sociale achteruitgang onder controle krijgen. - mogelijkheden scheppen tot het aangaan van kontakten. - een bijdrage leveren aan het accepteren van funktieverlies. - het in stand houden dan wel versterken van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en zelfontplooiing op lichamelijk, geestelijk en sociaal terrein. - het in stand houden dan wel bevorderen van het gevoel van eigenwaarde. - het bieden van een stuk gezelligheid. - het ondersteunen van zelfstandig blijven wonen. - het ontlasten van de thuissituatie.
Voor verdere vragen kunt u bij ons terecht. Wij zitten in het Dienstencentrum aan de Doetinchemsestraat 27 te Middelhamis. Tel. (01870) 8 33 66.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 maart 1992
Eilanden-Nieuws | 16 Pagina's