Politie Tholen kampt met ruimtegebrek
Ten gevolge van diverse bezuinigingen van de rijksoverheid dreigen de voorgenomen plannen voor een nieuw politiebureau in het stadje Tholen opnieuw vertraging op te lopen. Dat is de vrees van de rijkspolitie Tholen, die al geruime tijd alles op alles zet om een nieuw onderkomen voor de rijkspolitie te krijgen.
Het huidige pand in de kern van Tholen is momenteel dan ook veel te klein. Een tijdelijke oplossing voor het ergste ruimtegebrek is de daarnaast gelegen noodkeet. Die staat daar reeds geruime tijd. De nieuwbouwplannen bestaan al jaren. Er is rond de ƒ2 miljoen mee gemoeid „De meest brandende vraag is wanneer dat geld er zal komen", aldus de plaatsvervangend groepscommandant, de heer M Verkerke. „Helaas blijkt het dan ook noodzakelijk dat we daarvoor voortdurend blijven knokken. Hopelijk heeft de nieuwe bezuinigingsronde geen negatieve gevolgen. Gelukkig zijn de betrokken instanties het er inmiddels wel over eens dat een nieuw kantoor dringend noodzakelijk is." Het huidige gebouw met een werkoppervlakte van slechts 280 m^ is dan ook veel te klein voor de ruim 30 medewerkers, zo stellen de heer Verkerke en het hoofd van de administratie, de heerC. van den Hoek. Volgens hen is een oppervlakte van minimaal 500 m^ hard nodig. „Medewerkers moeten op een plezierige manier hun werk kunnen verrichten. Dat IS op dit moment vrijwel onmogelijk", zo verzicht de heer Verkerke. „Goede ontvangstmogelijkheden ontbreken ten enenmale. We kunnen bezoekers amper een stoel aanbieden. En de groepscommandant huis in een noodkeet. De route daarheen gaat via nauwe gangetjes, een heel oud keukentje en een binnenplaats. Zo kunnen we ons toch niet blijven presenteren? En als we ruimte nodig hebben voor bijvoorbeeld een verhoor, moeten we andere collega's van hun kamerjagen". Vlak voor de keet er kwam was de situatie nog erger, zo herinnert de plaatsvervangend groepscommandant zich. „Wie toen een gesprek onder vier ogen wilde voeren, moest in een auto kruipen." De politie en de gemeente Tholen zijn het er dan ook over eens dat het nieuwe bureau in het stadje Tholen er zo spoedig mogelijk zal moeten komen. Het college van burgemeester en wethouders pleitte eerst voor de kern Sint Maartensdijk omdat die kern op het eiland centraler gelegen is „Gelukkig hebben we de gemeente Tholen kunnen overtuigen dat het stadje de beste plaats is", zegt Verkerke. „Je moet zo dicht mogelijk bij het werk zitten. En in de omgeving van Tholen hebben we dan ook het meeste te doen".
Op welke lokatie in Fholen het nieuwe bureau zal moeten komen is momenteel nog niet detlnitief besloten. Het huidige gebouw werd in het jaar 1960 geopend. Het aantal politiemensen met het Thoolse bureau als thuishaven nam in de loop der jaren behoorlijk toe. Herhaaldelijk werd een naastgelegen stuk dan ook bij het bestaande pand getrokken!
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 juli 1991
Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's