Raad Dirksland Krijgt Begeerde Grond Van �Dirksland-Zuid'' Toch Nog In Handen
Weliswaar moet er flink voor betaald worden maar 't is toch mirakel dat de bijna 8 ha grond in het bestemmingsplan „Dirksland-Zuid" de gemeente toch nog in de schoot vallen. Dat heeft er jarenlang niet op geleken. Het was immers de exploitatiemaatschappij „Delf- en Schieland" die de voor dorpsuitbreiding bestemde grond wegkocht waarbij de gemeente het nakijken had. De maatschappij dacht een hele haas gestrikt te hebben, maar dat viel tegen . . .
De gemeente verleende geen bouwvergunning voor het type woningen dat Delf- en Schieland had willen bouwen, particuliere woningen waaraan een exploitatiemaatschappij immers een flinke duit kon winnen. De gemeente toonde evenwel voorkeur voor de bouw van woningwetwoningen, zo goedkoop mogelijk nog wel, maar dat was geheel tegen de planning van „Delf- en Schieland", dat toen maar niks deed als gevolg waarvan de grond — met een door GS goedgekeurde bestemming — onbenut bleef liggen. „Delf- en Schieland" dacht er niet aan de grond aan de gemeente terug te verkopen, maar kennelijk dacht ze evenmin aan het» faillissement dat haar medio dit jaar trof. „Delf- en Schieland" is failliet . . .
Voor de gemeente een nieuwe kans en die werd gisteravond met beide handen aangegrepen. Voor de 7.92.57 ha grond werd ƒ 683.917,— neergeteld, in de hoop dat er eindelijk een eind zal komen aan de lange lijdensweg die moest worden gegaan. Elk van de raadsleden was het er dan ook over eens: „Nu kopen en niet meer het risico lopen dat er nog eens een kaper op de kust komt!" luidde de slogan, waarop de heren Struijk en van der Velde en van Dis elk hun variatie op aanbrachten. Ook dhr Poortvliet verklaarde accoord te gaan. Als enige sprak hij hardop de vraag uit of GS wel met de prijs accoord zullen gaan. Dat wordt hartgrondig gehoopt. Overigens is de prijs afgeleid van een taxatie die in november 1978 werd uitgebracht door de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken te Rotterdam.
Alhoewel er onenigheid bestaat over het feit of we nu wel of niet water moeten drinken bij het eten, zijn de meesten het erover eens dat een glaasje water op de nuchtere maag het „inwendige" van de mens zuivert.
Naast kraanwater kennen wij heel wat soorten bron- of mineraalwater, die door hun verschillende samenstelling van zouten en mineralen allen een beetje anders smaken.
Vichy Celestins bijvoorbeeld heeft een heel bijzondere zoutachtige smaak, die men „heerlijk" en „niet-te-drinken" vindt.
Spap- en Victoriawater daarentegen hebben een minder doordringende smaak maar zijn toch van elkaar te onderscheiden. Bronwpter is niet alleen een „gezon
Bronwpter is niet alleen een „gezonde" dorstlesser, het kan ook gebruikt worden als middeltje voor uw huid.
Als u uw huid ermee besprenkelt of inspuit, werkt het niet alleen verfrissend, maar ook zeer zuiverend. CONSU
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 september 1980
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 september 1980
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's