Raad middelharnis Besluit Tot Bouw Van Aula Op Begraafplaats Stad
Het donderdagavond met meerderheid van stemmen genomen raadsbesluit m.b.t. de uitbreiding van de begraafplaats te Stad aan 't Haringvliet — waarvoor een crediet van ƒ 27.000,— beschikbaar werd gesteld — houdt mede een opdracht in aan het adres van Gemeentewerken een plan uit te werken voor de bouw van een aula op deze begraafplaats, op de plaats waar nu het baarhuisje staat.
De raadsmeerderheid vond dat een aula op de Stadse begraafplaats er best eens mocht komen, ook al komt het eind van het gebruik van de huidige begraafplaats in zicht. Redelijkerwijs is aan te nemen dat er toch nog tot in de volgende eeuw begraven zal kunnen worden, maar, zo wil het de Wet op de Lijkbezorging, al in 1992 zal de ruimte voor de uitbreiding beschikbaar moeten zijn.
Meerderen vonden die tijd te kort om nog een investering van plm. 2 ton op de bestaande begraafplaats te plegen.
Zo ook dhr. T. Arensman die de bouw van een aula nog even uit wilde stellen totdat de uitbreiding gereed is. Hij achtte het niet gewenst de plaats van het baarhuisje daarvoor te benutten omdat die ruimte t.z.t. goed gebruikt zou kunnen worden om er parkeergelegenheid aan te leggen.
De raad voelde maar weinig voor dat uitstel. Ook de raadsvoorz. loco burg. Kievit ontraadde dat omdat de aula dan zou komen te liggen op een stuk grond dat nog zo,n twaalf jaar braak zou blijven liggen.
B en W hadden in dezen geen voorstel gedaan. Wel werd een voorstel ingediend door dhr. P. Tiggelman die nu de kans er is de plannen ook door wilde zetten.
Negen mede raadsleden stemden daarmee in, 5 anderen waren tegen, t.w. de heren Arensman, Joppe, Krijgsman, Kersbergen en Jacobs.
Geen renovatie oude woninkjes.
De eigenaar van de woninkjes Dorpsweg 4 t/m 12 te Sommelsdijk, dhr. B. Snee te Koog aan de Zaan zal niet de gelegenheid krijgen, zoals hij had gevraagd, de onbewoonbaar verklaarde woninkjes te renoveren. Geen van de heren raadsleden verzette zich tegen het voorstel het bezwaarschrift van dhr. Spee tegen weigering van de bouwvergunning ongegrond te verklaren.
De heer de Vries was de enige die voor het behoud ervan pleitte omdat z.i. de woninkjes, na gepleegde renovatie, een sieraad voor het dorp zouden kunnen zijn.
Anderen wierpen een geheel ander licht op de zaak, zoals dhr. Hoogzand, die zelf in de woninkjes heeft gewoond en best weet hoe die eraan toe zijn. Hij — en anderen — meenden dan ook stellig dat er geen opknapi>en aan begonnen is.
„Als je binnen hard praat dan storten de muren in", stelde voorz. Kievit met nogal wat overdrijving vast. Onnodig erop te wijzen dat ook hij geen renovatie voorstaat maar t.z.t. de afbraak en evt. bouw van nieuwe woningen op de vrijkomende plaats. Daarover bleek de raad het tenslotte
Daarover bleek de raad het tenslotte helemaal eens te zijn.
Accomodatie Ijsbaan.
De raad stelde unaniem een crediet van ƒ 18.000,— beschikbaar t.b.v. de plaatsing van een accomodatie nabij de ijsbaan aan het Oost Voorgors. Het bestuur van de IJsclub denkt aan de plaatsing van een semi permanent gebouw, waarvan de kosten op ƒ 36.000,— worden geraamd.
Op advies van de raadscommissie die het verzoek van het ijsclub bestuur heeft doorgesproken besloot de raad daarvan SC/o te subsidieren.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 februari 1980
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 februari 1980
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's