Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Straks wordt de koffie nog duurder

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Straks wordt de koffie nog duurder

if^ Wees zuinig met Icoffie en maak niet meer dan u nodig liebt

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

We betalen steeds meer voor de koffie en verwacht wordt dat de prijzen nog verder zullen stijgen. Wat doen we daar tegen?

In de eerste plaats is het zaak dat we niet meer koffie zetten dan nodig is. Zijn we met z'n tweeën, maak dan niet meer koffie dan voor twee personen. Opwarmen wordt toch geen succes, want verse koffie is natuurlijk veel lekkerder ook.

Dat lijkt heel simpel en logisch, maar hoe vaak komt het niet voor dat een deel v£in de gezette koffie zonder meer wordt weggegooid?

VOORDELIGE ESPRESSO. Een andere goede manier om de hoge

Een andere goede manier om de hoge koffieprijzen enigszins te ontlopen, is espresso maken. In feite snijdt het mes dain aan twee kanten. Een goed espresso-apparaat haalt nameUjk alles uit de koffie wat erin zit, tot zelfs het laatste beetje aroma. Bovendien zetten we absoluut niet méér koffie dan nodig is, want zo'n apparaat maakt maar één of twee kopjes tegelijk.

Espresso-machines staan tegenwoordig al voor heel redelijke prijzen in de winkels. Vooral het voordelige apparaat van Moulinex is een goede keus, omdat het werkt met twee pompen waardoor het kokende water onder hoge druk en op de juiste temperatuur door het koffiemaalsel wordt geperst. Het pikante aroma waar het bij espresso om gaat, komt dan beter tot z'n recht. En de dure koffie wordt voor de volle lOOVo gebruikt.

BOEKJE MET KOFFIERECEPTEN

Er is onlangs een aardig boekje verschenen, onder de titel „Alles over espresso thuis". Het bevat een schat aan interessante wetenswaardigheden over koffiesoorten en koffiezetten. Er staat ook een hele serie heerlijke koffievaria-ties in, want vooral espresso heeft veel mogelijkheden om het dagelijkse kopje eenlekker te versieren. Alle mogelijke likeuren, slagroom, cacaopoeder, basterd- en kandij suiker zijn welkome ingrediënten voor zulke experimenten.

Het boekje is gratis te krijgen bij speciaalzaken voor elektrotechnische en huishoudeUjke artikelen. U kunt het ook kosteloos aanvragen bij Moulinex, postbus 323, Gouda. Om alvast de smaak van dat feeste

Om alvast de smaak van dat feestelijke boekje te pakken te krijgen, zijn hier een paar fijne koffierecepten, waarop u ook nog weer naar believen kunt variëren.

Café crèma. Espressokoffie met een scheutje room erbij. Op smaak brengen met basterdsuiker.

Blackjack. Een koud recept. Espresso met een beetje Cointreau, cognac en eventueel suiker wordt zorgvuldig gemengd en koel weggezet tot het serveren. Eerst nog eens goed roeren voor u de drank in glazen uitgiet over fijngemalen ijs.

Engelse koffie. Nog een koud recept. Per persoon een half kopje espresso, theelepel suiker, eetlepel cacao, eetlepel vanille-ijs en een half glas ijskoude melk. Koffie, suiker en cacao goed door elkaar roeren. Afgedekt koud laten worden in de koelkast. IJs erbij, aanvullen met koude melk en meteen serveren met een rietje.

Capuccino. De kopjes voor driekwaj-t vullen met espresso, opgeklopte melk erbij schenken, cacaopoeder en eventueel ook wat kaneel erover strooien. Klaar. Wie dat wil, neemt ook nog v/at suiker.

Espresso. Dat is eigenlijk de onvolprezen, opwekkende, pittige, diepzwarte koffiedrank zonder enige toevoeging. Dus zonder meUc of room. Suiker mag erbij naar smaak. Het prettige van espresso is, dat u alles uit uw dure koffie haalt wat erin zit: alle smaak en alle aroma. En u maakt nooit meer koffie dan u werkeUjk nodig hebt: één of twee kopjes tegeUjk.

Dit artikel werd u aangeboden door: Eilanden-Nieuws

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 april 1977

Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's

Straks wordt de koffie nog duurder

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 29 april 1977

Eilanden-Nieuws | 10 Pagina's