Jaarvergadering Woningbouwvereniging Beter wonen" te Ooltgenspiaat
Riolering kost veel geld
Op vrijdag 1 sept. 1967 hield de Woningbouwvereniging „Beter Wonen" te Ooltgenspiaat haar jaarvergadering. De voorzitter, de heer P. Luijendijk opende de vergadering, die door 39 leden werd bezocht. In zijn openingswoord zei de voorzitter dat deze jaarvergadering zeer laat wordt gehouden. De oorzaak hiervan is het overlijden van de heer P. van der Vliet, die de functie van wnd. voorzitter en lid van het dagelijks bestuur vervulde. Juist op het tijdstip waarop de jaarvergadering zou worden gehouden is dhr. P. van der Vliet overleden, zodat het bestuur meende de jaarvergadering enige tijd te moeten uitstellen.
De voorzitter zegt dat het heengaan van dhr. P. van der Vliet een groot verlies is voor de Woningbouwvereniging. De belangen van de Woningb. vereniging lagen hem zeer na aan het hart. Hij heeft 22 jaar deel uitgemaakt van het dagelijks bestuur der vereniging en heeft al zijn krachten aan dit belangrijke werk gegeven.
Ter ere van de nagedachtenis van het overleden besturslid P. van der Vliet wordt staande een minuut stilte in acht genomen.
In zijn openingswoord wijst de voorzitter op een groot aantal aangelegenheden, waarmede het Bestuur en de Raad van Commissarissen in het afgelopen jaar te maken hadden.
De vereniging heeft thans 310 woningen. De huurophaler heeft elke week een verantwoordelijk werk, om er voor te zorgen dat de huren worden ontvangen. De voorzitter zegt dat het onderhoud
De voorzitter zegt dat het onderhoud van de riolering veel geld kost. Dit is voor een belangrijk deel te wijten aan de schuld van de bewoners van de woningen. Allerlei voorwerpen, die de verstoppingen veroorzaken wordt uit de riolering gehaald. Spreker doet een dringend beroep op alle bewoners van de woningen om geen ongewenste voorwerpen in de afvoerbuizen te gooien. Wanneer allen medewerken kunnen vrij belangrijke onkosten worden bespaard. Voorts vraagt spreker ook de dakgoten schoon te houden, en de lugustrumhagen in de paden te onderhouden. Wanneer deze te breed groeien veroorzaakt dat overlast voor onze medeburgers.
De secretaris, dhr. E. D. Overbeeke leest de notulen van de vorige jaarvergadering welke onveranderd worden vastgesteld en getekend.
Daarna leest de sekretaris zijn jaarverslag.
Vervolgens wordt de rekening over het jaar 1966 behandeld. Deze rekening wordt vastgesteld in inkomst en uitgaaf met ƒ 496.000,59.
Naar aanleiding van deze rekening worden door enkele leden vragen gesteld over de ledencontributie, de huurverhoging enz.
Namens de Raad van Commissarissen brengt dhr. P. Bom verslag mt over de financiële controle.
Dhr. P. Bom zegt dat de financiële administratie van de Woningbouwvereniging een veelomvattend werk is. De financiële administratie wordt prima gevoerd. Dit is niet alleen de mening van de Raad van Commissarissen, maar ook van de deskundigen op dat gebied. In het laatste rapport van het Centraal Bureau voor Verificatie en Financiële Adviezen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten staat dat geen aarmierkingen zijn te maken over de wijze waarop deze administratie wordt gevierd.
Wel blijkt uit dit rapport dat de huurachterstand toen bedroeg ƒ 2394,45, terwijl ook vooruit betaald was aan huur ƒ 2024,05. In dit opzicht houdt het bestuur deze toestand van dag tot dag in de gaten.
De aftredende bestuursleden, de heren P. Koppenaal en B. Moerenhout worden met grote meerderheid van stemmen herkozen. In de vakature van wijlen P. van der
In de vakature van wijlen P. van der Vliet wordt gekozen dhr. A. Dullemond. Dhr. Abr. Dullemond verklaarde desgevraagd deze benoeming te aanvaarden. Dhr. Abr. Dullemond was ook de opvolger van dhr. P. van der Vliet in de gemeenteraad van Oost-Flakkee en als lid van de Woonruimtecommissie. Het aftredende lid van de Raad van Commissarissen, dhr. P. Bom werd bij acclamatie herkozen. Dhr. P. Bom nam deze herbenoeming aan.
Voorts werd het bestuur machtiging verleend tot het aangaan van geldleningen, grondaankoop, -verkoop en ruiling, aan- en verkoop van woningen, woningbouw, aanschaffing van geisers, onderhoud en verbetering van het woningbezit en verder alle noodzakelijke werlczaamheden en handelingen in het belang van de vereniging, een en ander tot een maximum van ƒ 1.000.000,—. In de rondvraag worden dikwijls harde noten gekraakt. Ditmaal liep het nog al los, hoewel verschillende leden hun wensen en grieven naar voren brachten.
Dhr. L. Paasse deed dit op min of meer humoristische wijze, soms op een poëtische wijze. Hij had klachten over de lekkage van zijn woning. De buitenverlichting laat nog altijd veel te wensen over. Voorts zou hij gaarne zien dat er een klok kwam in het Bejaardencentrum, niet birmen, maar buiten. De voorzitter zegt dat aan de lekkage alle aandacht zal worden besteed. De voorzitter is eveneens teleurgesteld dat de deskundigen er steeds maar niet in slagen om de buitenverlichting afdoende te herstellen. Men kan tegenwoordig op allerlei gebied veel, maar de buitenverlichting van de bejaardenwoningen te laten functioneren, zoals het behoort, dat schijnt iets te zijn, waar de geleerden in de bouwwereld niet mee weg kunnen.
De voorzitter zou het ook wel mooi vinden wanneer buiten een klok kon worden aangebracht. Spreker zegt dat deze extra voorziening extra betaald moet worden. Spreker acht het financieel niet verantwoord.
Dhr. C. Vermaat vraagt het slop of uitpad naast de woningen in een goede toestand te houden. De heer P. Kreeft klaagt er over dat het tegelpad geheelstuk gereden wordt. De heer S. Koppenaal vraagt verschillende voorzieningen aan te brengen of te verbeteren in de door hem bewoonde woning, dhr. P. Kreeft vindt dat de toewijzing van woningen nog al wat te wensen overlaat. Hij vraagt een betere en meer rechtvaardiger verdeling van de woningen.
Vrij scherpe critiek wordt geuit op het weghalen van grond van het terrein van de nieuw te bouwen woningen ten behoeve van particuliere bungalowbouw. Daarna moet weer grond uit de omgeving van Oude Tonge worden gehaald, om het tekort van grond op het bouwterrein van de Woningbouwvereniging weer aan te vullen. Men acht deze handelwijze niet juist en vrij omslachtig en kostbaar. Niets meer te behandelen zijnde sluit de voorzitter om 22.3Q uur deze geanimeerde vergadering.
IJssel te vertrekken. Na zijn emeritaat, arbeidde hij nog enkele jaren als hulpprediker te Eemnes-Binnen, om zich dit jaar te Woudenberg te vestigen. De Stichting tot handhaving der Statenvertaling, hield haar Jaarlijkse Toogdag op zaterdag 26 te Bameveld. Enkele duizenden waren er bijeen. Het Woord werd gevoerd door Ds. J. v. Haaren (Geref. Gem.) als voorzitter. Verder spraken ds. S. de Jong (Ned. Herv.) te Houten; ds. F. Mallan (Geref. Gem. in Nederland) de eerw. heer L. V. d. Sluys (Ned. Herv. hulpprediker) te Oudwoude; Ds. J. G. v. Hinnen (Chr. Geref. Gem.) te Hoofddorp; Ds. J. v. Ravenszwaaij (Chr. Geref. Kerken) te Arnhem; Ds. J. v. d. Poel (Oud Geref.) te Ede en Ds. A. Verhoef (Ger. Gem.) te Bameveld. De collecte bedroeg ƒ 8100,-.
GEREF. KERKEN Beroepen te Haamstede kand. K. Dijk te Amsterdam; Midwolde en Bellingwolde, kand. K. Dijk te Amsterdam; Hoorn E. J. Oomkes te Leeuwarden; Varsseveld en Siddeburen F. de Jonge te Emmercomposcuum; Loppersum R. IJpma te Amersfoort; Boskoop en Schoonebeek W. Koele te Ens; Gouda J. Mierop te Nijkerk. Aang. naar 't Harde G. Brinkman te Kampen; Oenkerk A. Groenewegen te Ulrum.
GEREF. KERKEN (Vrijgemaakt) Beroepen te Averest G. Mulders te Murmerwoude.
CHR. GEREF. KERKEN Tweetal te IJmuiden J. H., Velema te Apeldoorn en J. Westerink te Haamstede.
Beroepen te Rotterdam-Z. J. Prins te Rijswijk; Bennekom G. J. Buys te Murmerwoude; Onstwedde J. Visser te Broeksterwoude.
Aang. naar Vlissingen kand. J. W. Maris te Amsterdam; Meppel, kand. J. Verhage te Leidsendam. Ds. P. H. v. Marrum te Ulrum mocht na een zeer ernstige ziekte huiswaarts keren. Voorlopig moet hij nog veel rusten.
GEREF GEMEENTEN Beroepen te Uddel L. Vogelaar te Almelo; Rotterdam - Zuidwijk C. Harinck te Utrecht; Ridderkerk G. Schipaanboord te Apeldoorn; Den Haag - Zuid H. Rijksen te Gouda. Aang. naar Uddel L. Vogelaar te Al
Aang. naar Uddel L. Vogelaar te Almelo; Katwijk aan Zee P. v. d. Bijl te Rotterdam - Z. Bedankt voor Oud Beijerland A. Ver
Bedankt voor Oud Beijerland A. Verhoef te Barneveld; Rijssen A. Hoogerland te Werkendam.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 september 1967
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 september 1967
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's