Uitbreiding Waterschapshuis
i- Vergadering Dijkring Flakkee
[Met slechts één stem tegen heeft j.I. [vrijdagmiddag de verenigde vergadering van het Waterschap de Dijkring [Flakkee tijdens de te Ooltgensplaat ge- I houden openbare vergadering ingestemd met het voorstel tot uitbreiding Van het waterschapshuis. Het was overigens de derde maal dat de vergade- [ring dit voorstel onder ogen kreeg. In een eind vorig jaar gehouden vergade- I fing nam het college van Dijkgraaf en ! Dijkraden gezien de grote tegenstand I hun voorstel terug; de uitbreiding was j daarin geraamd op ƒ 292.500,—; ook met ' hef gewijzigde voorstel waarin de koste"' tot ƒ 265.000,— werden teruggebracht — beh,andeld in de vergadering van 22 febr. — werd niet aceoord gegaan en weer heeft genoemd college stuilie gemaakt de uitbreiding binnen öe perken te houden van een voor de AIK. Vergadering aanvaardbaar crediet. De geraamde ƒ 169.000,— bleek allesï^'Hs aanvaardbaar; enkel dhr. Joh. Mol Weende een voordeliger oplossing te Weten waarom h\j zich tegen het voorstel uitsprak.
Het college van Dijkgraaf en -raden [ stelde in haar prae-advies voorop dat een definitieve huisvesting ver de voorkeur verdient boven een noodgebouw. Aan een houten gebouw kleven tal van nadelen en de jaarlijkse exploitatiekosten zullen zeker niet lager zijn dan van een definitieve kantoorruimte. Overigens was de Verenigde Verga
Overigens was de Verenigde Vergadering het er al in de vorig jaar gehouden vergadering unaniem over eens dat uitbreiding van de werkruimten van de administratie en technische dienst dringend gewenst was.
Het college geeft te kennen het inrichten van de woning van de secretaris-rentmeester tot werkruimten — zoals in de vorige vergaderingen kennelijk is gesuggereerd — geen aanvaardbare oplossing te vinden. Zij willen de woning niet alleen voor de huidige functionaris maar ook voor een e.v. opvolger behouden. Noch wat betreft de inhoud en oppervlakte en de doelmatigheid zou verbouw van de woning een doelmatige oplossing geven.
Op Ideinere leest.
Het nieuwe plan is in vergelijk met het vorige op kleiner leest geschoeid. De oppervlakte is teruggebracht van 240 tot 160 m^ en o.a. is de commissiekamer vervallen.
Met inbegrip van de kosten van verbouw van het bestaande kantoor, centrale verwarming en architecten honorarium en onkosten van dit en de vorige plannen werd het mogelijk de oorspronkelijke raming te verminderen tot ƒ 169.000,—.
Het college bracht ook nog een alternatieve oplossing ter sprake in de vorm van een houten noodgebouw. De totale kosten daarvan zouden ƒ 46.000,— bedragen.
Echter ging de Verenigde Vergadering met het voorstel tot de bouw van een definitieve voorziening accoord. Later zal nog een bedrag van ƒ 10.000,- worden gevraagd voor inrichting, terreinverharding enz.
De enige opposant, dhr. Joh. Mol zei eens wat conservatief te hebben gedacht. Spr. vond het zeker verstandig met de toekomstmogelijkheden rekening te hebben gehouden maar de manier waarop dat gebeurt was voor hem het belangrijkst. Zo meende hij dat de voorzitterskamer en de bestuurskamer in het oude gebouw voor het personeel kunnen worden gebruikt; vast aan het bestaande gebouw zou dan een nieuwe bestuursruimte kunnen komen. Als later toch een uitbreiding nodig zou zijn zou deze aanbouw als corridor tussen oud en nieuw dienst kurmen doen. E.v. is ook de woonruimte van de secretarispenningmeester te gebruiken; we kunnen altijd zien wat we met hem doen, vond dhr. Mol.
De dijkgraaf ir. Mijs stelde duidelijk dat het college narigheid verwacht bij toewijzing van minder dan de gevraagde ruimte; het college zal in dat geval de verantwoordelijkheid naar de vergadering terugwijzen.
„Uw voorstel is volkomen acceptabel" zo stemde burg. Hordijk in. Aankoop haven. Voor een bedrag van ƒ 400,— werd de Dijkring eigenaar van de vlucht wachthaven te Battenoord. Er wordt nog geen bestemming aan gegeven; mogelijk is de toren bruikbaar voor recreatieiE gebruik. De gorzen zullen over enkele jaren als geen getijbewegingen meer optreden een prachtig recreatief gebied kunnen vormen. Er bestaat geen bezwaar dat er op de gorzen gezwommen wordt; wel zal er toezicht worden gehouden. De Dijkring was hierover door enkelen uit Nieuwe Tonge benaderd.
Verslag 1966.
In het jaarverslag 1966 wordt aan verschillende factoren aandacht besteed, o.m. aan de opdooi.
„Het laatst van de winter 1965 - '66 bracht nog zoveel vorst, dat de daarop volgende opdooi het noodzakelijk maakte eind januari alle niet op dijken gelegen quartaire teerwegen af te sluiten voor het verkeer dan wel daarop een beperkte asdruk toe te laten.
Het is zowel opvallend als verontrustend, dat vele weggebruikers de geplaatste verkeersborden negeren. Kennelijk zijn deze zich niet bewust van de schade, die veroorzaakt wordt als over een teerweg met zachte ondergrond gereden wordt. Belangrijke schade werd aangebracht aan de teerverharding van de Eerste Staverseweg, de Armenweg en de Groeneweg en aan de Bommelse Lageweg. Deze ervaring heeft ons genoodzaakt zodanige maatregelen te treffen, dat deze wegen in een volgend geval van opdooi radicaal kunnen worden afgesloten". Aldus het verslag.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 mei 1967
Eilanden-Nieuws | 12 Pagina's