Snoeien heesters
Om de tuin, vanwege de snelgroeiende heesters niet in een al te grote rimboe te laten veranderen, gaan velen op een goede voorjaarsdag gewapend met de snoeischaar welgemoed de tuin in. Éénmaal bij de struik aangekomen begint de vraag te rijzen: „Wat moet er uit". De aktieven slaan op een drastische wijze aan het knippen, de passieven beperken zich tot enkele twijgjes. Tja, heesters snoeien IS moeilijk. Enkele richtlijnen zijn echter wel te geven. Heesters die in het voorjaar bloeien
Heesters die in het voorjaar bloeien op éénjarige twijgjes, dus in 1966 gevormd, snoeien na de bloei. De jonge tviajgen laten staan omdat hieraan volgend jaar weer bloemen komen.
Heesters die in de zomer of nazomer bloeien op in 1967 gevormde scheuten (dus dit jaar gegroeid) worden in het voorjaar vrijwel tot de grond weggesnoeid. Denk aan de struikrozen.
Heesters die op ouder hout bloeien gaat men in 't voorjaar uitdunnen (oude takken weg) en inkorten. Begin het eerste jaar voorzichtig en oplettend.
Als u de gedragingen van de struik of heester over enkele jaren goed kent, is het niet zo moeilijk meer om goed groei en bloei te leiden zoals u dat zelf wenst.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 14 maart 1967
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's