Verbetering Bewaarbaarheid Fruit
Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw heeft experimenteel vastgesteld dat de bewaarplaats van fruit kan vrorden verbeterd door het te dompelen in heet water of bloot te stellen aan warme vochtige lucht.
Een dergelijke behandeling doodt bacteriën en schimmels, waarbij geen schade aan het fruit behoeft te worden geleden. Meloenen, perziken, mangga's en citroenen worden door enkele firma's reeds in de praktijk op deze wijze behandeld, terwijl de Agricultural Research Service ook met succes proeven heeft genomen op diverse andere fruitsoorten, b.v. sinaasappelen, papaja's appels en peren en diverse soorten klein fruit. De methode is niet alleen in aanleg goedkoper dan toepassing van chemische bederfwerende middelen, doch in zeker opzicht ook effektiever, daar sommige micro-organismen, welke tot onder de schil doordringen, door warme lucht wel en door chemicaliën niet worden aangetast, aldus Landbouwwereldnieuws.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 7 maart 1967
Eilanden-Nieuws | 4 Pagina's