Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Daniëlupdate

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Daniëlupdate

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Uitje

Ben je abonnee? Dan mag je mee!

Op 22 juni organiseert Daniël een abonnee-uitje naar Rotterdam (bezoek Theologische School, stadswandeling en bezoek evangelisatiepost). Tijd en zin om mee te gaan? Stuur een mail naar daniel@jbgg.nl. Wees er snel bij!

Kijktip:

Ben je benieuwd hoe een student dominee wordt? Bekijk dan de video over de studie aan de Theologische School op danielonline.nu/nieuws/de-theologische-school.


RECEPT Preacher's cake

Wat zet je op tafel als de dominee ‘s avonds mee-eet? Daar hadden ze vroeger wel een oplossing voor: de ‘preacher’s cake’.

Ingrediënten

Voor de cake:

• 120 gr. gezouten roomboter (gesmolten)

• 430 gr. kruidcake-mix

• 225 gr. ananas uit blik

• 90 gr. kokosrasp

• 2 grote eieren

• 65 gr. pecannoten (in stukjes)

Voor het glazuur:

• 225 gr. roomkaas

• 120 gr. gezouten roomboter (kamertemperatuur)

• 400 gr. poedersuiker

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 175 °C.

• Gebruik een ovenschaal (ongeveer 30x40 cm). Vet de vorm in met boter.

• Snijd de ananas in hele kleine stukjes.

• Doe de boter, kruidcake-mix, ananas (met wat sap), kokos en eieren in een kom. Meng het beslag tot een egale massa.

• Roer de pecannoten door het beslag. Bewaar een deel van de pecannoten voor het glazuur.

• Verdeel het beslag over de ovenschaal.

• Laat de cake 25-30 minuten bakken. Prik met een satéprikker in de cake. De cake is gaar als er geen beslag meer aan de satéprikker zit.

• Laat de cake afkoelen.

• Meng de roomkaas, roomboter en poedersuiker tot een gladde massa.

• Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.

• Bestrooi met stukjes pecannoot.

Dit artikel werd u aangeboden door: Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 mei 2024

Daniel | 40 Pagina's

Daniëlupdate

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 mei 2024

Daniel | 40 Pagina's